Външният министър изгорял заради псувня срещу митичната Галя „от посолството“

Стефан Димитров изгорял заради неправилна преценка

https://crimes.bg/vodeshha-tema/vanshniyat-ministar-izgoryal-zaradi-psuvnya-sreshtu-mitichnata-galya-ot-posolstvoto-3/132631 Crimes.bg
Външният министър изгорял заради псувня срещу митичната Галя „от посолството“

Стефан Димитров изгорял заради неправилна преценка

Митичната Галя от Американското посолство се е превърнала за пореден път в катализатор на политическите процеси у нас. Този път влиятелната мистична дама от „Козяк“ е влязла в ролята на архитект на служебния кабинет, защото на практика тя е тази, която е отстранила кандидата за външен министър Стефан Димитров.

 

Официално дипломатът отпадна като вариант, защото два дни беше с изключен телефон и не отговаряше на прекия си началник – служебният премиер Димитър Главчев, както твърдеше самият той. И то точно в момента, когато Иран нападна Израел и външно-политическата обстановка беше изключително напечена. Освен това той беше обвинен, че е „осакатил и видоизменил позиция на България по отношение на войната с Украйна“.

 

Истинската хронология на събитията обаче е малко по-различна, твърдят запознати. Точно когато Стефан Димитров отишъл до Черна гора, където беше посланик, за да си събере багажа, получил неочаквано телефонно обаждане. По информация на сайта Lupa.bg., му звъннала именно Галина Събева – прословутата Галя от Американското посолство, за да даде наставления, каква трябва да е позицията на България по ключовите теми Украйна и Иран – Израел.

 

Старият дипломат Стефан Димитров обаче изобщо не погледнал с добро око на това позвъняване. Дали не разбрал откъде точно му се обаждат, дали не е искал да се съобрази – не е съвсем ясно, но в отговор той теглил на събеседничката си една попръжня и на български, и на английски.

 

Галина Събева 

Случката се разказва вече като виц, разкриват родни дипломати.

Тази негова реакция предопределила и по-нататъшния развой на събитията. Заради недружелюбното му отношения към най-важното посолство у нас, на разговор бил поканен и самият Бойко Борисов. Точно по тази причина лидерът на ГЕРБ беше толкова ядосан на кандидата за външен министър и се закани, че ако Главчев не го смени, то служебният министър-председател в бъдеще ще съжалява.

Източник: Уикенд, crimes.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.