В опасност ли е животът на Михаил Наумов?

Шефът на отдел „Престъпления срещу личността“ в ГДНП получи денонощна охрана

https://crimes.bg/vodeshha-tema/v-opasnost-li-e-zhivotat-na-mihail-naumov/52724 Crimes.bg
В опасност ли е животът на Михаил Наумов?

Шефът на отдел „Престъпления срещу личността“ в ГДНП получи денонощна охрана

Заплаха за живота на топ ченгето от ГДНП – Михаил Наумов предизвика смут в криминална София.

 

Униформеният, познат в полицейските среди като Мишо Наумов, е нагазил във вражески води, след като преди дни бил изненадан от анонимна заплаха, че може да бъде убит, докладват запознати от върховете на МВР.

 

По всяка вероятност заплахата срещу униформения със спорна репутация е провокирана от работата му като шеф на спецотдела „Престъпления срещу личността“ в ГДНП, където е на пряко подчинение на един от тримата зам.-шефове на ГДНП ст. комисар Борислав Муеров.

 

На този етап липсва каквато и да била официална информация по случая от МВР. Запознати обаче издават, че очевидно опасността е възприета на сериозно, след като Наумов получил денонощна охрана. Дали пък поводът за напрежението не е заровен някъде в миналото на топ полицая.

В този смисъл трябва да припомним, че Наумов е възпитаник на т.нар. „ковачница на кадри за мутрите“ – Средното спортно училище „Чавдар“ на ЦСКА, а след това и в Централното спортно училище „Олимпийски надежди по борба“.

 

От тези учебни заведения тръгват Васил Илиев, Пенчо Младенов и още няколко борци, които основават силовата групировка ВИС.

През 1986 г. Мишо Наумов влиза в юношеския национален отбор по борба, после в младежкия, а след това и в мъжкия.

 

Наумов посочи, че във ВИС имало само няколко души, които са се занимавали с този спорт. Образът, който се наложи в общественото мнение за бореца, беше на дебеловрат мъж с ниско чело и къса подстрижка.  В този ред на мисли той подчерта, че никога не е изглеждал по този начин.

 

След 10 ноември Наумов постъпва в III РУ в столицата в група „Охрана на обществения ред“. През 1992 г. става младши районен инспектор, а през 1993 г. – помощник оперативен. Кариерата му е тясно свързана с възхода на ГЕРБ, издават запознати.

 

Миналата пролет дойде новината, че Михаил Наумов е поредният МВР-служител, който в свободното си време се подвизава като църковен деятел. Той е иподякон и вече участва в и участва в епископски служби в Троянския манастир.

 

Кадрите са запечатали Михаил Наумов със сериозна физиономия, заменил цивилните дрехи с тържествен стихар (специална одежда с византийска кройка в червено и златно). Като прилежен служител на Величкия епископ Сионий, той разнася в ръцете си свещника с три свещи – т.нар. трикир.

 

Тук е мястото да отбележим, че от улицата човек не може да се включи в църковната служба. Все пак има столетна йерархическа стълба, а иподяконите, какъвто е Наумов, за да стъпят на нея, трябва да преминат през съответната процедура, която на църковен език се нарича хиротесия. Запознати издават, че са забелязали Наумов да служи и в Бачковския манастир.

 

За присъствието му в храмовете на манастирите край Троян и Бачково има простичко обяснение – техен игумен е епископ Сионий със светското име Стефан Радев.

В светския живот Михаил Наумов е дългогодишен кадър на МВР – там работи още от началото на 90-те години, като преди това усвоил борба, джудо и самбо в ковачницата на „кадри за мутрите“. Явно сега в една по-зряла възраст е направил завой в духовните търсения.

Източник: Уикенд  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.