Ужас: Властта точи секирата за бедните и пенсионерите

https://crimes.bg/vodeshha-tema/uzhas-vlastta-tochi-sekirata-za-bednite-i-pensionerite/27112 Crimes.bg
Ужас: Властта точи секирата за бедните и пенсионерите

Напоследък в публичното пространство кръжи идеята да се повиши ДДС-то. Тя дори бе лансирана и препоръчана от действащия финансов министър Дацов. Според него това е механизъм, който може да укроти сериозната инфлация.


Това решение идва на фона на сериозната статистика, че починалите пенсионери през тази година са почти с 1/2-ра повече от предходните години. В цифрово изражение това е огромният брой от 148 000 души.


За съжаление и средната продължителност на живота в България през тази трудна година е намаляла с 1 година, въпреки, че и преди това бяхме „рекордьор“ по този показател в цяла Европа.


По логиката на финансовия министър по-високата ставка на ДДС-то ще доведе до допълнително повишаване на цените, а това от своя страна ще намали потреблението на стоки и услуги. По този начин той смята, че ще укроти инфлацията и


За съжаление финансовите експерти не коментират това, че в нашата тъжна действителност и вече намаленото потребление на стоки и услуги допълнително такова ще влоши още повече качеството на живот. А и не само качеството, а дори и продължителността на живота.


Също така с либералната бизнес политика на държавата, основната данъчна тежест се поема от бедните и работещите, а не от бизнеса, както е в Европа.


Източник: narod.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.