ТВ7 получи отсрочка 1 седмица да плати дълговете си към КТБ

https://crimes.bg/vodeshha-tema/tv7-poluchi-otsrochka-1-sedmica-da-plati-dalgovete-si-kam-ktb/37755 Crimes.bg
ТВ7 получи отсрочка 1 седмица да плати дълговете си към КТБ

На ТВ7 е даден едноседмичен срок, в който да плати дълговете си към КТБ, преди да бъде подновен описът на имущество и изземването му. Това съобщи пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов.

"Едноседмичният срок, който е даден по изключение, за да няма спекулации, че има атака срещу медии - надявам се е достатъчен на собствениците, с които по моя информация, отдавна се водят разговори да намерят техника да продължат своята дейност като медия или да заплатят дължимото на КТБ", обясни той.

На въпрос дали не е могло по-деликатно да се подходи към ситуацията с ТВ7, за да не мислят хората, че правителството посяга на словото, Горанов отговори: "Правителството е много далеч от посягане на свободата на словото. Това са спекулации, които цял ден се внушават". "Според мен нямаше място на униформени полицаи в ефира на медия, която и да е тя. Това беше границата, която не трябваше да бъде преминавана. Със сигурност ролята на МВР в случая е да подкрепи закона, защото всичко, което се случва са търговските взаимоотношения между кредитори и длъжници, и е в рамките на закона", каза още финансовият министър.

Двамата с премиера Бойко Борисов участваха в пролетния бал на КРИБ.

Самият Борисов също коментира случилото се днес след като пряко в ефира на ТВ7 обяви следобед, че ще поиска да има наказани в МВР заради пращането на твърде много полицаи в помощ на частния съдебен изпълнител. Часове по-късно се разбра, че са приети оставките на заместник-директора на СДВР и на началника на 6 РПУ.

"Влизането (на полицаи в ефира на телевизията - бел. ред.) беше недопустимо, затова разпоредих на Бъчварова началника на районното и заместника на СДВР да се отстранят за тази простотия, защото многократно съм казвал, че такива неща трябва да се правят внимателно", обяви премиерът.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.