Турски тираджия, заловен с 14 сирийци на „Дунав мост”: Качили са се тайно!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/turski-tiradzhiya-zaloven-s-14-siriyci-na-dunav-most-kachili-sa-se-tayno/36669 Crimes.bg
Турски тираджия, заловен с 14 сирийци на „Дунав мост”: Качили са се тайно!

Турски тираджия на 67 години, с дългогодишен стаж зад волана и изхранващ 5 деца, остава в ареста заради група сирийци, качили се тайно в камиона му, според неговите твърдения. Вчера русенският районен съд реши, че шофьорът и 14-те сирийци остават за постоянно в ареста, пише днес русенският всекидневен вестник „Бряг”. Бежанците са били заловени на ГКПП „Дунав мост” при опит нелегално да напуснат страната в средата на седмицата. В камиона с турска регистрация, превозващ чугунени камбани, бежанците били открити доста трудно. Скенерът, който е на граничния пункт не отчитал, че в ремаркето на камиона има хора. Била забелязана само нарушената пломба.Шофьорът Селим Каиш до последно твърдеше в съда, че не е знаел, че вози 14 човека. Преводачът му каза, че камионът е бил запечатан на турската граница и оттогава той е спирал само за 45 минути на бензиностанция в Гурково. Вероятно там „гостите” са се качили да се повозят на аванта. Четирима от сирийците вече са били осъдени условно за опит да минат през границата. Те са получили присъда от 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Точно в този изпитателен срок те решават да минат отново границата. Други четирима от бежанците пък са непълнолетни. Всички обаче имат паспорти. Адвокатката на шофьора обясни, че той е доста сериозен човек със стабилно семейство, който не би предприел крачката да помогне на сирийците. Човекът просто е карал чугунени отливки за Швейцария. Тя обясни, че искат мярка „парична гаранция” и мъжът може да остане в Русе в хотел на негов приятел, докато трае делото.Когато съдията попита някой дали иска да каже нещо, и бежанците и шофьорът се оплакаха, че вече 2 дни в ареста не са им давали храна. Съдът реши, че всеки от задържаните има възможност да се укрие, или да извърши друго престъпление и наложи за всички постоянно задържане под стража. Решението може да се обжалва в 3-дневен срок пред Русенския окръжен съд. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.