Трактора разстрелян преди среща с аферистите от Nexo

Алексей Петров поискал 5 млн. лв., за да реши проблемите на криптобанката с прокуратурата

https://crimes.bg/vodeshha-tema/traktora-razstrelyan-predi-sreshta-s-aferistite-ot-nexo-3/115086 Crimes.bg
Трактора разстрелян преди среща с аферистите от Nexo

Алексей Петров поискал 5 млн. лв., за да реши проблемите на криптобанката с прокуратурата

Оказва се, че малко преди да бъде очистен, Алексей Петров е имал уговорена среща с отговорника по сигурността в криптобанката Nехо. Той е трябвало да се срещне с Владимир Петев в 13.30 ч. в района около ресторант „Воденицата“ в местността Орехите на Витоша. Наемният убиец, прекратил житието му обаче е осуетил рандевуто му. Това разкриха криминалисти, ангажирани в разследването на мафиотското покушение срещу Трактора.

 

В последните 2 седмици от живота си ликвидираният от устроил му засада наемен убиец Алексей Петров е провел серия от срещи със своя бивш колега от структурите на Държавна сигурност Владимир Петев, който е бил чест посетител в ресторанта на Трактора – „Делвите“

 

Неофициално се твърди, че Алексей Петров е трябвало да посредничи за решаването на проблема на босовете на Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев с прокуратурата и спихване на разследването за пране на пари, което се води срещу собственици на действащото от България без банков лиценз дружество за търговия с криптовалута.

 

Мълви се, че Трактора е поискал внушителната комисионна от 5 млн. лв. и то не за да бъде прекратено обвинението срещу шефовете на Nexo, а за да бъдат извадени от разследването конкретни данни за финансови плащания и покупки на обща стойност над 50 млн. евро.

 

Според запознати разразилия се скандал със синхронизираните дарения на служители на Nexo от по 20 хиляди лева към „Демократична България“ и данни за обвързаност между Антони Тренчев и депутата от „Продължаваме промяната" Настимир Ананиев босовете на криптобанката загубили протекцията си в политическите среди.

 

След предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор от Nехо опитаха да решат проблемите си с родното правосъдие, но срещнаха мълчалив отказ от досегашните си политически покровители – нито от „Промяната“, нито от „Демократична България“ пожелаха да им помогнат, като приемат присърце тезата им, че са станали обект на прокурорски рекет. Причината е, че срещу Nехо продължават да се водят дела в Англия и в САЩ, а дружеството е с 5-годишна забрана да оперира в Америка.

 

Разследването в България също е установило данни за пране на 7-цифрени суми“, разкриват запознати от държавното обвинение. Твърди се, че от Nехо са прибягнали до услугите на Алексей Петров по две линии – еврейска и милиционерска. Да работят с него им препоръчал бивш генерал от МОСАД.

 

Бащата на Калин Методиев, един от управляващите съдружници в Nехо е проф. д-р Красимир Методиев, почетен консул на Израел в България и експерт по биотероризъм. Началникът на сигурността в криптобанката Владимир Петев пък е работил през 80-те години на миналия век съвместно с Алексей Петров в структурите на МВР-ДС.

 

Твърди се, че Трактора е трябвало да организира среща на представители на Nехо с шефа на отдел „Киберпрестъпления" в Национална следствена служба (НСлС) Светослав Василев, както и с прокурори, работещи по разследването. Дали срещите вече са се състояли – остава загадка.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.