Тежко ми е, Касиков, пак инкасира

https://crimes.bg/vodeshha-tema/tezhko-mi-e-kasikov-pak-inkasira/37891 Crimes.bg
Тежко ми е, Касиков, пак инкасира

Това с пълна сила важи и за „Господари на ефира“ и в частност за една от водещите фигури на предаването - Боби Касиков.

Борис Касиков е от Варна и е безспорно най-тежкият репортер в "артилерията" на "Господари на ефира". Внушителната му осанка вдъхва доверие у феновете му и респект при опонентите му.

Известен като автор на репортажи, завършващи с рефрена: „Тежко ми е. Касиков“.

Тук е мястото да му отговорим: „Тежко ни е, Касиков!“

Самият той признава за подчинената роля на предаването като железен юммрук в кадифена ръкавица – на ГЕРБ. Това са негови думи: „През целият период на работата си в предаването „Господари на ефира“ съм получавал обвинения, че то е гербаджийско, но всеки свой репортаж  съм правил лично и върху мен не е бил оказван никакъв политически натиск.“ 

След което се оправдава: „САМО ГЕРБ!" го написах във Фейсбука с ирония. Иронизирам обстановката в България. С ФейсБойко и Ненчо Балабанов като водещ "Господари на ефира" обожествяват Бога Слънце г-н Борисов, който спира поръчки, пуска поръчки, строи магистрали, не строи магистрали, вдига цените на винетките. "

Майтап, майтап, ама ...

В utube има клип, на който Господарите на ефира ядат и пият с Цветанов и той им носи подаръци, прегръщат се, целуват се, речи държат!

Касиков не остана равнодушен и към друг вид „господарстване“ – политическото. Той се включи в парламентарните избори през март миналата година. Тогава за трети поредни парламентарни избори лидерът на ДСБ Радан Кънев поведе листа във Варна, този път на коалицията „Нова република”. Е, вярно, на последното неизбираемо място бе поставен познатият като репортер на „Господари на ефира” Борис Касиков.

За рак и за мерак цяр няма!

Нищо не стана, но за опит пари не взимат. В случая само дават.

През пролетта на миналата година Касиков изведнъж изчезна от екрана. Уволнили го бяха без предизвестие.

По-късно той обясни, че се заел с нов проект, който му пречел да „господарства“ .

Изпълнителен директор на S Media, нов собственик на новото списание „Икономист“,  възникнало незнайно как от пепелището на сп. Life кой мислите, че стана?

Борис Илиев Касиков!

По това време сайтът bgrevizia публикува материал, който нанесе допълнителни щрихи върху портрета на нашия герой.

“Тежко ми е, Касиков” е замесен в схема за завличане на печатници с милиони левове. По времето, когато той е изпълнителен директор на издателското дружество “S Media”, е натрупан дълг за 710 000 лева към печатница “Ропринт” и 1,25 милиона лева към печатница “Дедракс”. След това Касиков напуска поста и се кандидатира за депутат, като междувременно се снима в аматьорски тийн сериал. Дали “Господари на ефира” ще направят едно разследване по темата?

 “S Media” e собственост на олигарха Красимир Гергов. Защо Борис Касиков става доброволно бушон на олигарха и поема поста на изпълнителен директор на “S Media”? Къде е моралът, за който претендира? Къде остават обещанията, че ще се бори с корупцията по румънския модел, ако влезе в парламента и ще всява респект? Като публична личност защо не изложи престъпленията на Гергов, в които е лично замесен?

"Искам "Икономист" да публикува качествено съдържание, създадено от български автори, и преводно съдържание от Тhe Economist, с които имаме договор", коментира новоизлюпеният изпълнителният директор Касиков.

"Това, което мога да гарантирам, е, че от страниците ни няма да се продава политическо и икономическо влияние ", допълни още Касиков, явно писнало му от предварително поръчаните репортажи, които правеше в „Господари на ефира“.Но ...“всяко зло за добро“ или в случая – „всяко зло за по-зло“. Половин година по-късно Касиков пак се върна при „Господарите“ и в момента тъче на два стана.

Бързо му залипсва поръчковата репортажна дейност.

 

Само с една гола заплата, та дори и да е директорска, не се живей. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.