Страхотия! Продукт, присъстващ ежедневно на трапезата ни предизвиква рак на стомаха

https://crimes.bg/vodeshha-tema/strahotiya-produkt-prisastvasht-ezhednevno-na-trapezata-ni-predizvikva-rak-na-stomaha/27152 Crimes.bg
Страхотия! Продукт, присъстващ ежедневно на трапезата ни предизвиква рак на стомаха

Оказва се, че един от продуктите, присъстващи почти ежедневно на трапезата на българина, провокира развитието на рак на стомаха.


Разбира се рискът от развитието на това онкологично заболяване зависи от редица фактори, но трябва да сте наясно с това, че храненето е един от основните.

Някои от продуктите на трапезата ни могат да провокират развитието на тумори и медиците са запознати с вредата им. Друг е въпросът обаче защо не заострят вниманието на пациентите си по тази тема.


Главният лекар на московската болница № 71 Александър Мясников, който е и тв водещ разкрива, че един от опасните продукти, са колбасите. Експерти от Световната здравна организация дори ги добавиха в списъка с канцерогени още преди няколко години.

Мясников не забранява категорично консумацията на колбаси, но подчертава, че е добре те, както и останалите вредни продукти да се консумират в минимални количества.


Съдържащите се в колбасите трансмазнини, сол и химически добавки провокират основно рак на стомаха.

Съветът на д-р Мясников е освен да сведем консумацията на колбаси до минимум, да намалим и белите храни (преработен ориз и продукти, произведени от първокласно брашно) в менюто си, за да може да се предпазим от евентуално онкологично заболяване. Техният гликемичен индекс е твърде висок, което води до наднормено тегло. Най-добре би било да ги замените с пълнозърнести храни.

Източник: zdrave.to

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.