Среднощният стрелец в София се оказа шеф на транспортна фирма, ранил палестинец

https://crimes.bg/vodeshha-tema/srednoshtniyat-strelec-v-sofiya-se-okaza-shef-na-transportna-firma-ranil-palestinec/33243 Crimes.bg
Среднощният стрелец в София се оказа шеф на транспортна фирма, ранил палестинец

Един човек беше леко ранен, след като 57-годишният собственик на транспортна фирма откри огън от балкона на жилището си на столичната улица „Софроний Врачански” вечерта в неделя.Стрелецът е задържан, все още не са ясни мотивите му.Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски каза пред Би Ти Ви, че са получени 4 сигнала от граждани между 20:45 и 21:00 часа и на място са били изпратени екипи на 3 РПУ и специализираните полицейски сили. Стрелецът е бил задържан, като „след извършена проба се установи, че лицето е употребило сериозно количество алкохол”.Простреляният е палестински гражданин, като се е отървал само с драскотина в областта на седалището. Указана му е медицинска помощ в болница, като все още не е ясно с какво е стреляно по него.Терзийски посочи, че пострадалият е бил случайно преминаващ. Той отказа да коментира дали има конфликт между живеещите в квартала българи, араби и други чужденци. „Не може да се правят генерални изводи за района”, подчерта той.Съседите споделят, че са помислили, че става въпрос за игра между деца и дори не им е хрумнало, че някой може да открие стрелба срещу случайно преминаващи. Те успяха да се успокоят и върнат по домовете си късно в нощта срещу понеделник. Тази сутрин се провежда втори оглед на мястото.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.