Спецакция на Гранична полиция: Арестуваха цяла смяна на летището в София

https://crimes.bg/vodeshha-tema/specakciya-na-granichna-policiya-arestuvaha-cyala-smyana-na-letishteto-v-sofiya/27933 Crimes.bg
Спецакция на Гранична полиция: Арестуваха цяла смяна на летището в София

Товарачите на летище София от нощната смяна са приключили работата със зрелищни арести от страна на Гранична полиция. Ченгетата са издебнали точно момент, в който летищните служители са се „облажили“.


Въпреки, че заплатите им никак не са малки, те са взимали около 3 000 лева заплата, някои от тях не пропускали възможността да претарашат багажа на пътуващите и така се сдобивали с всякакви стоки, като якета, маркови очила, парфюми, ръчни часовници, сувенири, а дори и бижута.


По информация осведомен източник, групата е в полезрението на полицията от няколко месеца. Той твърди, че товарачите всеки ден са се сдобивали с вещи поне за една хилядарка, като после са отчитали проценти на техните началници в престъпното начинание. Предполага се, че да се започне работа в летището и то дори за товарач, човек трябва да „сподели“ немалката сума от 30 000 лева. Също така са необходими и връзки и протекции, които да гарантират, че новият кадър е надежден човек.


Всеки момент се очаква да бъде задържан и боса на бандата, който е известен с прякора си Пешкин.


Анонимният източник дори смята, че цялата тази „работа“ се покровителства от най-високите етажи във властта у нас, стигайки до зам.-министър.

Източник: lupa.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.