Шокиращ ръст на престъпленията в столицата, вижте кои са най-опасните квартали

https://crimes.bg/vodeshha-tema/shokirasht-rast-na-prestapleniyata-v-stolicata-vizhte-koi-sa-nay-opasnite-kvartali/36647 Crimes.bg
Шокиращ ръст на престъпленията в столицата, вижте кои са най-опасните квартали

Ръст в престъпленията, свързани с разпространение на наркотици, джебчийски кражби и хулиганство отчете ръководството на столичната полиция. Статистиката отразява ситуацията от началото на тази година до момента. Най-много кражби от началото на годината са станали около и в МОЛ „Сердика" и МОЛ „София", както и в района на бул. „Мария Луиза" и Централна гара.От СДВР са изготвили интерактивна карта на София, от която става ясно кои са кварталите с най-висока концентрация на престъпления, пише Дарик.62% от всички регистрирани престъпления от столичните криминалисти са кражбите, следвани от посегателства над превозни средства. Въпреки това обаче от полицията отчетоха спад в автокражбите, които до момента са с 66 по-малко от тези за миналата година. Има намаление на извършените тежки престъпления в града обясни зам.- директорът на полицията Христо Терзийски."При убийствата, където имаме широк обществен отзвук, имаме една и съща тенденция - по 11 извършени убийства и през миналата година, и през тази", каза той. През тази година девет от убийствата са разкрити, а през 2013-а - осем.Анализът на полицията показва, че на територията на 1-во, 2-ро и 7-мо РУП, които отговарят за кварталите „Гео Милев", „Изгрев", части от центъра, „Надежда", „Нови Искър", „Банишора", „Младост" и „Студентски град", са съсредоточени най-голям брой престъпления, сред които и наркоразпростарнението около училищата."Имаме най-много задържани улични дилъри, става въпрос за малко количество наркотици. Това е обяснимо от самата територия, която те обслужват - голяма концентрация на население на малка територия, концентрация на питейни и увеселителни заведения, на училища. На територията на 2-ро районно полицейско управление е Централна гара, където минават автобусите, които пък се използват за превоз на такъв тип вещества", каза директорът на СДВР Младен Маринов.Сериозна концентрация на дребни джебчийски кражби столичните полицаи отчитат около два от големите МОЛ-ове - „Сердика" и „София", както и в търговската част на бул. „Мария Луиза", около Централна гара, в района на Южния парк и ж.к. „Дружба". Най-големият столичен квартал „Люлин" продължава да държи челни места по брой на регистрирани престъпления от всякакъв тип като 8-ма и 10-та част се отличават като критични зони за кражби и грабежи.Автокражби са ставали предимно в кварталите „Младост", „Полигона", „Дружба", „Студентски град", „Дървеница", „Овча купел", „Гоце Делчев" и „Стрелбище".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.