Шестима висшестоящи в КАТ прикривали зулумите на Семерджиев

https://crimes.bg/vodeshha-tema/shestima-visshestoyashti-v-kat-prikrivali-zulumite-na-semerdzhiev/28259 Crimes.bg
Шестима висшестоящи в КАТ прикривали зулумите на Семерджиев

Шестима катаджии на ръководни позиции са прикривали зулумите на Георги Семерджиев, узна Crimes.


От прокуратурата са започнали разследване, за да установят кой или по-скоро – кои униформени в сктруктурата са разпъвали чадър на наркоманизирания бивш футболист, който уби две момичета с джипа си.


Според източниците ни, става въпрос за цели шестима висшестоящи в КАТ, които са се грижели издънките на деградата да остават покрити и той да не отнася наказание за тях.


Както стана ясно след катастрофата със загиналите невинни пешеходки, Семерджиев бил спипан да кара без шофьорска книжка година и половина преди трагедията.


Нарушението било извършено на 19.12.2020 г. Тогава Семерджиев бил спрян и му бил съставен акт. Оказало се обаче, че деянието е извършено в едногодишния срок от наказание по административен ред. Това означава, че той е трябвало да бъде обвинен и съден, тъй като законът предвижда при повторно провинение деецът да отнася от 1 до 3 години затвор.


Незнайно защо обаче преписката отлежавала в някое чекмедже в Пътна полиция година и половина. От СРП вчера съобщиха, че данните за евентуално престъпление, извършено от Семерджиев, било докладвано на 15 юли - петък, малко преди края на работния ден за магистратите. От държавното обвинение вчера обявиха, че са образували досъдебно производство.


Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление на Семерджиев и през 2010 г. Още след касапницата на „Черни връх“ стана ясно, че Семерджиев е с над 50 нарушения. Престъпникът е бил хващан дни преди катастрофата в поредно нарушение на пътя. Излиза, че ако компетентните органи си бяха свършили работата, на фаталния 5 юли Семерджиев е щял да бъде в ареста, а не зад волана.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.