Сашко от Перник ял отровни гъби в планината

https://crimes.bg/vodeshha-tema/sashko-ot-pernik-yal-otrovni-gabi-v-planinata/27259 Crimes.bg
Сашко от Перник ял отровни гъби в планината

Щастливата развръзка с откриването на Сашко от Перник на 9-ия ден от изчезването му и наложилото се мнение, че 12-годишното момче е оцеляло сам-самичко в суровата планина, все още не е приета на 100% от МВР и прокуратурата.


Делото за отвличане, образувано на втория ден след изчезването на детето аутист от Перник, не само не е прекратено с откриването на Сашко, но разследващите продължават да работят по версията, че малкия е бил похитен, а не се е загубил сам.

Според източник от полицията в София, криминалисти са разпитвали преди няколко дни две жени от Радомир заради съмнения, че може да имат някаква роля в изчезването на Сашко.


Една от жените е била засечена от камери за видеонаблюдение да върви в близост до 12-годишното дете на третия ден след изчезването на Сашко в покрайнините на радомирското село Червена могила. Ден по-късно камери отново засичат детето в радомирското село, докато се разминава с друга жена.

„И двете лица са разпитани с детектор на лъжата и е установено, че нямат общо с изчезването на детето. Обяснението им, че не са сигнализирали в полицията, че са видели Сашко е просто – не знаели, че малкия се издирва, тъй като не гледали телевизия и не ползвали интернет.


Оказва се обаче, че докато Сашко е бил в неизвестност, той често е преминавал през района на радомирското село Червена могила. Това се е случвало след третия ден от изчезването му. Заради това още се работи по версията, че Сашко е бил отвлечен за органи и скрит в Радомирско, но заради шумния обществен отзвук похитителите му са се уплашили и са го пуснали на свобода“, разкрива източник от МВР.


За да се запази в тайна разследването за предполагаемо отвличане с цел продажба на Сашко в чужбина и използването на детето за донор на органи, от МВР са засекретили новината, че Сашко е бил засечен в Червена могила. Самите полицаи са прегледали видеокамерите в района едва след като 12-годишното дете беше открито в безпомощно състояние в дълбоко дере в землището на Червена могила от делтапланеристите Милко Михалков и Веселин Георгиев.

Със сигурност обаче малкия Сашко е прекарал сам поне няколко дни в планината. Това е установено с категоричност от лекарите от „Пирогов“. Сашко постъпи в болницата с лека хипертония, силно обезводнен и омаломощен. В стомаха му обаче са открити остатъци от шипки, треви и други дребни горски плодове, с които детето се е хранило в планината.


„След като постъпи в „Пирогов“, Сашко повръщаше в първите два дни от гъбите, които е ял – слабоотровни за щастие. Не може да бъде установено със сигурност колко дни е прекарал сам в планината – 4, 5 или 9. Важно е да се знае, че не е невъзможно дете аутист да изкара толкова време само. В Англия има регистрирани над 10 случая на изчезнали деца аутисти, които са откривани след седмия ден от изчезването си“, коментира столичен криминалист.


12-годишният Александър Цветанов беше изписан в началото на седмицата от болница, след като изкара цяла седмица под лекарско наблюдение, докато бъде стабилизиран. Бащата на Сашко – нотариусът Александър Цветанов, е вън от подозрение, че може да е съпричастен по някакъв начин с изчезването и евентуалното отвличане на детето.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.