Руският посланик Елеонора Митрофанова горила тайни документи в посолството

https://crimes.bg/vodeshha-tema/ruskiyat-poslanik-eleonora-mitrofanova-gorila-tayni-dokumenti-v-posolstvoto/28420 Crimes.bg
Руският посланик Елеонора Митрофанова горила тайни документи в посолството

Само няколко часа, след като премиерът в оставка Кирил Петков обяви, че изгонва 70 руски дипломати, над посолството на Руската Федерация у нас се е извил мистериозен черен пушек.


Той се превърна в причина за редица спекулации. От Руското посолство пък отказаха да дадат официален коментар за причините за черния пушек, издигнал се над западното крило на сградата.


Не е изключено обаче причина за стелещия се дим над Руското посолство да е била именно Елеонора Митрофанова, която е разпоредила спешното горене на редица важни секретни документи.

По стара традиция руснаците не нарязват документите в посолствата си, а ги изгарят. По този начин възпрепятстват всевъзможните опити за възстановяването им.
По темата за отзоваването на 70 руски дипломати от България, Митрофанова се изказа след официалното заявление от външния министър на Руската Федерация – Мария Захарова.


Припомняме, че Захарова изрази убеждението си, че това е продиктувано отвън и че е извършено въпреки волята, желанието и стремежа на българския народ за поддържане на близки отношения с Русия.

В сряда следобед Елеонора Митрофанова също окачестви като „абсолютно неприятелски и безпрецедентен ход“ решението на българското правителство за експулсиране на 70 служители на руското посолство. Тя направи това в интервю за телевизия „Россия 24“.


На въпроса кои сили стоят зад решението на правителството в София, руският посланик отговори, че е повече от сигурна, че са американците. Тя бе категорична, че няма какво повече да се говори и допълни, че за съжаление държавата ни се командва от Великобритания и САЩ.

За сметка на това обаче българският народ помни историята и се грижи за паметниците, подчерта тя.


Митрофанова даде да се разбере, че руското посолство в София ще организира набирането на нови служители на мястото на отзованите, уточнявайки, че ще бъдат назначени точно 23 нови дипломати и 25 технически сътрудници.

В заключение тя посочва, че за известен период от време ще бъде трудно да се работи, особено в консулствата.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.