Русия докара „Ураган“: Какво се случва

https://crimes.bg/vodeshha-tema/rusiya-dokara-uragan-kakvo-se-sluchva/27180 Crimes.bg
Русия докара „Ураган“: Какво се случва

Руските въоръжени сили докараха „Ураган“ и „Хиацинт-С“ на бойното поле. Град Бахмут в Украйна се превърна в най-концентрирания с артилерия район. Военен експерт и наблюдател информира, че в Донецка област около Бахмут войските на Русия разполагат и използват 152-мм и 240-мм артилерия. Установките са с от тип САУ "Мста-С", СОУ "Успех-С", РСЗО "Ураган", САУ "Хиацинт-С" и "Лале".


Според него в района са дошли нови артилерийски подкрепления от тип 2С9 и 2С9М САУ "Нона-С", сред които е и 120-мм артилерийска установка.


Той е на мнение, че големият брой оръдия не е от решаващо значение, а по-важно е колко изстрела могат да се осигурят логистически. Експертът допълва, че този район е единственият, който въоръжените сили на Русия могат да използват като огневи вал, но неговото мнение е, че не се прави достатъчно ефективно.


Оръдията стрелят с паузи, а не постоянно и голяма част от оръдията не се използват.


Експертът е на мнение, че насищането на района с ракетна артилерия спомага с това противникът да я унищожава по-лесно и да се насочи към нея.


Той споделя 3 основни проблема, до които може да доведе: липса на артилерия в други локации; изчерпване на боеприпасите и улеснено унищожаване от вражеските войски.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.