Приятели на убитото в Горубляне момче плашат с протести пред британското посолство

https://crimes.bg/vodeshha-tema/priyateli-na-ubitoto-v-gorublyane-momche-plashat-s-protesti-pred-britanskoto-posolstvo/33215 Crimes.bg
Приятели на убитото в Горубляне момче плашат с протести пред британското посолство

Англичанин намушка с нож и уби 18-годишно момче от столичния квартал „Горубляне", а близки на загиналия готвят голям протест. Емил е получил няколко прободни рани, преди да почине в болницата. В медиите се появиха твърдения, че убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания за това, че е извършил престъпление по време на мач. От снимките в неговия Фейсбук профил става ясно, че се е занимавал активно с фитнес.Близки и приятели на Емо застанаха пред камерата на Нова телевизия, за да опровергаят много от твърденията, които се разпространяват около случая, и да поискат справедливост от властите и защита на българските деца.До убийството се е стигнало след пререкание между две групи младежи в кварталното училище в „Горубляне", разказа за "Здравей, България" майката на Емо. Синът й не е бил там в този момент. Дошъл по-късно, за да помогне на приятелите си.Англичанинът и неговите приятели пристигнали от „Дружба", добави Добри, най-добрият приятел на убитото момче. По думите му Емо не е познавал англичанина. Приятелите му твърдят също, че провокацията е била от страна на групичката от „Дружба".Емил починал няколко часа след сбиването в болницата, където го откарали неговите приятели. Те споделиха пред „Здравей, България", че е бил много добро момче. Искал да следва психология в Софийския университет. Имал и мечта - да стане кмет на „Горубляне", за да подобри живота на хората от квартала.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.