Позор! В Костинброд трафикантката на бежанци Анелия Велева влиза в местния парламент от коалиция “Граждани за общината”

Кадърът на ДПС в града Димитър Григоров също подкрепя местната сглобка

https://crimes.bg/vodeshha-tema/pozor-v-kostinbrod-trafikantkata-na-bezhanci-aneliya-veleva-vliza-v-mestniya-parlament-ot-koaliciya-grazhdani-za-obshtinata-3/118112 Crimes.bg
Позор! В Костинброд трафикантката на бежанци Анелия Велева влиза в местния парламент от коалиция “Граждани за общината”

Кадърът на ДПС в града Димитър Григоров също подкрепя местната сглобка

Позорна “сватба” между непримиримите политически опоненти НФСБ и ДПС организира изникналата от нищото коалиция “Граждани за общината” в Костинброд.

 

На челни позиции в листата им е осъдената за трафик на бежанци координаторка на НФСБ Анелия Велева (бел.ред.: чийто партиен лидер е Валери Симеонов). Последната през 2017 г. бе заловена като част от канал за прекарване на нелегални мигранти от Синеморец към София. Калин Василев – мъжът  с когото Велева живеела на семейни начала, бил основна брънка в трафика на бежанци. Това стана ясно в пловдивския районен съд, където прокуратурата иска постоянен арест за тях и за още четирима души.

 

"Има изградена стройна организация между Дилян Николов от Бургас и Велева и Василев. Всеки от тях е имал определена роля", посочи в съда прокурор Елка Каранинова. Мъжът на патриотката Велева набавял превоза за транспортирането им. Подбирал безупречни шофьори с чисто съдебно минало, които да не създават никакви съмнения. Било установено, че Василев бил подпомаган в дейността си от Анелия Велева, изтъкна прокурорката.

 

Нещо повече - човекът, с когото Анелия Велева живее на семейни начала, наел бившата барета Николай Дюлгеров с ауди А3 и Любомир Тодоров с мерцедес. Качили на двете коли петимата емигранти, които влезли у нас нелегално. Натоварили ги в колите и тръгнали към София.

"Заплащането на услугата е в зависимост от маршрута. Ако превозът е от границата, тогава тарифата е по-висока", посочи прокурор Каранинова. Тя назова суми от 150 до 500 евро на човек.

 

 

В листата на “Граждани за общината”, компания на доказаната престъпница Анелия Велева ще прави депесарският кадър Димитър Григоров, който е дал пълномощно да участва в коалицията.

 

 

Любопитно е с какви очи той ще гледа съпартийците си, прегръщайки се с представителката на Валери Симеонов, който изгради партийната си кариера върху лъжите по адрес на ДПС, любопитстват гражданите на Костинброд.

 

 

Редакцията ни пък продължава да пита, защо лица като Анелия Велева продължават да търсят политически чадър за незаконните си деяния и не е ли по-справедливо вместо в общинския съвет, да я гледаме в ареста с белезници?

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.