Появиха се шокиращи подробности за престрелката по границата

https://crimes.bg/vodeshha-tema/poyaviha-se-shokirashti-podrobnosti-za-prestrelkata-po-granicata/27394 Crimes.bg
Появиха се шокиращи подробности за престрелката по границата

Иван Демерджиев сподели, че става въпрос за изключителна агресия при заформилата се престрелка на границата около Елхово.


Той потвърди, че полицаят е застрелян от територията на република Турция, като става въпрос за група от няколко лица.


Вътрешният министър сподели, че след като е застрелян полицаят военният се прикрил веднага зад автомобила, като по него е стреляно 10–15 пъти. Служителят на МО отговорил с ответен огън със служебното си оръжие по групата, които се оттеглили към вътрешността.


За момента не е ясно дали има ранен от тях. Република Турция е обещала, че извършителите ще бъдат открити и изправени пред съда.


Иван Демерджиев увери, че държавата ще отговори с необходимата сила на тази изключителна агресия. Той се закани, че ще властта ще бъде безкомпромисна към всеки, който застрашава живота и здравето на полицаите и военните по границата. Министърът допълни, че тези момчета всеки ден рискуват живота си, за да спират мигрантския поток.


Официално е изискано от Турция да разследва и разбие каналите за трафик на мигранти. Също така поискана помощ и от Европол и ЕК да окажат съдействие за разследването на мрежите и залавянето на босовете им.


Случаят отново предизвика отново бурни политически реакции у нас и взаимни обвинения.


Експерти изразиха мнение, че е възможно и да не става въпрос за трафиканти на хора, а е възможно патрулът да се е натъкнал на други представители на престъпния свят.


Източник: lupa.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.