Пореден случай на замесен служител на вътрешното ведомство в трафика на мигранти

https://crimes.bg/vodeshha-tema/poreden-sluchay-na-zamesen-sluzhitel-na-vatreshnoto-vedomstvo-v-trafika-na-migranti/27085 Crimes.bg
Пореден случай на замесен служител на вътрешното ведомство в трафика на мигранти

Тази нощ полицията е успяла да установи и арестува 2 групи с мигранти. Изненада за тях дошла когато единият арестуваните шофьори се оказва техен колега - служител на жандармерията.


Първата група мигранти е задържана след полунощ днес на АМ Тракия. Автопатрул на полицията подал сигнал на своите колеги за съмнителен бус, който се движи в посока София. От вътрешното ведомство веднага създали организация, за да бъде спряно безопасно превозното средства и в района на гр. Пловдив бусът е заловен.


В него са установени 25 мъже, които са без документи за самоличност. Те заявили пред органите на реда, че са от Афганистан. Шофьорът е от Харманли и е задържан за 24 часа.


 


При втория случай от днес, сутринта отново в същия район на Пловдив е спрян за проверка друг съмнителен бус. В него е открита още по-голяма група мигранти съставена от 31 човека. Те също са се самоопределили като афганистанци. Изненадата за полицаите дошла, когато установили, че арестуваният шофьор на буса е техен колега. По случая е образувано дело от следовател, защото касае служител на МВР.


Риторичният въпрос е има ли изненадани, че има замесен вътрешен човек? И също този жандармерист дали чувства на своята съвест загиналите му колеги през изминалата година  точно в борбата с мигрантите.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.