Ползва ли се с протекциите на президента режисьорът Максим Генчев

https://crimes.bg/vodeshha-tema/polzva-li-se-s-protekciite-na-prezidenta-rezhisyorat-maksim-genchev/27066 Crimes.bg
Ползва ли се с протекциите на президента режисьорът Максим Генчев

Случайно или не, дъщерята на президента ще бъде в главната роля в следващата продукция на режисьора. Тя ще е финансирана от БНТ и ще струва 340 хиляди лева на държавната хазна.


Максим Генчев си навлече не малко критика и атаки покрай спорния филм за Христо Ботев, за който години се търсеше финансиране. Много хора участваха с лични дарения, за да може да се реализира проектът, който бе очаквам с нетърпение от всички.


След премиерата му обаче се разрази истински скандал и мненията бяха в 2-те крайности, като може би преобладаваха негативните, дори имаше майтапи, че ако мразите някой – пожелайте му режисьора Максим Генчев да направи биографичен филм за него…


Не липсваха и съмнения за неговите режисьорски умения – някои твърдят, че ако той е режисьор, то те са Лили Иванова.


Също така си събра и доста обиди като „брутален некадърник“ и, че трябва да бъде съден за поругаване на национални символи.


А писателка, застанала с името си – Веселина Седларска сподели, че вече е ясно кой уби Ботев - режисьорът Генчев.


 


Друга режисирана от него продукция е за Васил Левски и се нарича „Дякон Левски“, лентата също предизвика поляризиране на мненията и вълна от недоволство.


Любопитен е фактът, че скандалният режисьор бе народен представител от формацията на „червената“ Мая Манолова „Изправи се Мутри Вън“.  Осведомен източник твърди, че националната телевизия е финансирала със 120 хиляди лева продукцията на Генчев.


Очаква се за бъдещата такава той да получи 341 хиляди лева, които вече са одобрени от БНТ.  Филмът ще се казва „1349-то Господне“. В него главната роля ще бъде поверена на дъщерята на президента на България Румен Радев – Дарина, която учи в НАТФИЗ.


Друга любопитна подробност е, че президентът бе сред ВИП гостите на премиерата на филма „Ботев“, а от своя страна Максим Генчев се „отплати“, като участваше в инициативния комитет, който издигна президента за 2-рия му мандат.


Всичките тези съвпадения генерираха предположения, че поради тях е получил финансиране от държавната телевизия.


 


Главната роля във възмутителния филм за Ботев се изпълнява от актьора Деян Жеков, а също така участва в лентата и Матей Генчев – син на режисьора. Също така и 2-ма кмета – Румен Стоянов (кмет на Калофер) и Иван Иванов (екс кмет на село Васил Левски).


Известният кинокритик Деян Статулов също е потресен от бездарното филмово творение. Той изрази мнение, че живеем в свободна страна и всеки има право да се изразява според интелекта, амбицията и таланта си. Според него проблемът възниква, когато бездарието вземе превес над нормалното, както е в случая.


Филмът получи критика и от известния журналист Мартин Карбовски, който сподели, че тъкмо щял да напише нещо добро, но ще замълчи…


Източник: Уикенд


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.