Пламен Бобоков, Роман Василев, Златко Баретата и още стотици изпратиха Алексей Петров (СНИМКИ)

При засилена охрана премина траурната церемония в гробищния парк в кв. „Бояна“

https://crimes.bg/vodeshha-tema/plamen-bobokov-roman-vasilev-zlatko-baretata-i-oshte-stotici-izpratiha-aleksey-petrov-snimki-3/115308 Crimes.bg
Пламен Бобоков, Роман Василев, Златко Баретата и още стотици изпратиха Алексей Петров (СНИМКИ)

При засилена охрана премина траурната церемония в гробищния парк в кв. „Бояна“

Повече от 400 души се събраха за погребението на бившата барета Алексей Петров, застрелян на 16 август в главата, докато се разхожда в столичния квартал "Драгалевци". Роднини, видни бизнесмени, колеги, общественици, близки и приятели дойдоха да кажат последно сбогом и да положат цветя на гроба на Петров.

Траурната церемония започна в 11 часа, като катафалката с ковчега пристигна близо час и половина по-рано на гробищата в кв. "Бояна".

Снимка: BulFoto

На място имаше полицейски екип, частна охрана, а достъпът до гробищния парк беше строго регулиран.

Първи сред опечалените пристигнаха братът на Алексей Петров - Огнян, неговата майка Диляна, както и подсъдимият по делото "Октопод" Марчело Джотолов.

Майката на Алексей Петров - Диляна

Снимка: BulFoto

Подсъдимият по делото "Октопод" Марчело Джотолов

Снимка: BulFoto

Открои се още бизнесменът Пламен Бобоков, който беше докаран с дипломатически автомобил в гробищния парк малко преди началото на погребението.

Бизнесменът Пламен Бобоков

Снимка: "Булфото"

След него, заедно с дъщеря си, дойде и оцелялата в атентат бизнесдама Ваня Червенкова.

Бизнесдамата Ваня Червенкова

Снимка: BulFoto

И Златомир Иванов - Баретата, с когото Петров беше колега при баретите, а след това и в охранително дружество, беше сред скърбящите.

Адвокати, магистрати, следователи и общественици уважиха Алексей Петров в последния му път. Командирът му в отряда на баретите Лъчезар Таков дойде със сина си Любомир.

 

Политологът Стойчо Стойчев също пристигна с цветя в гробищния парк в кв. "Бояна".

Политологът Стойчо Стойчев

Снимка: BulFoto

Забелязани бяха и адвокат Ина Лулчева, и Явор Колев - бивш служител в ГДБОП. Прокурор Роман Василев също почете паметта на Петров.

Адвокат Ина Лулчева (вляво)

Снимка: БТА

Явор Колев - бивш служител в ГДБОП (в средата)

Снимка: BulFoto

Прокурорът Роман Василев

Снимка: "Булфото"

Сред присъстващите на погребението беше още олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. Алексей Петров беше председател на Федерацията по карате, а спортистката изказа съболезнования още след новината за неговата смърт. На погребението я придружаваше вицепрезидентът на федерацията Росалин Росалинов.

Шампионката Ивет Горанова (в средата) и вицепрезидентът на Федерацията по карате Росалин Росалинов (вдясно)

Снимка: BulFoto

Обвиненият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков също дойде да изпрати Петров, при когото работеше, след като напусна "ТАД Груп".

Кристиян Бойков

Снимка: "Булфото"

Сред опечалените бяха и председателят на Съюза за стопанска инициатива Кузман Илиев, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, както и Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи

Снимка: BulFoto

Служители от "Лев Инс", включително и първоначално обявената за пострадала при покушението Мирослава Михайлова, дойдоха да положат цвята на гроба на своя колега.

Мирослава Михайлова - член на УС на "Лев Инс"

Снимка: "Булфото"

На траурната церемония дойде и журналистката Миролюба Бенатова. Най-малко бяха представителите на политическия живот. Забелязан беше Александър Паунов от БСП. Семейство Петкови, за което имаше информация, че има близки отношения с Петров, също нямаше представител на погребението - нито Кирил Петков, нито баща му Петко Петков.

Журналистката Миролюба Бенатова

Снимка: БТА

Автобуси и автомобили пък докараха десетки скърбящи от Тетевен - родния край на Петров.

Според присъстващите траурната церемония ще продължи до 16:30 часа. Очаква се погребението да се състои при затворен ковчег заради белезите от куршума, попаднал в главата на бившата барета.

Източник: dir.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.