Осветлен: Кметът с 5 апартамента на Слънчака и 2,5 млн. приход за година саботира властта

https://crimes.bg/vodeshha-tema/osvetlen-kmetat-s-5-apartamenta-na-slanchaka-i-25-mln-prihod-za-godina-sabotira-vlastta-3/121189 Crimes.bg
Осветлен: Кметът с 5 апартамента на Слънчака и 2,5 млн. приход за година саботира властта

Изхвърленият от властта в Стамболийски кмет-милионер Георги Мараджиев, който беше обвинен в различни престъпни схеми, докато беше на власт, нарушава нормалното функциониране на градчето край Пловдив.

Мараджиев, стана собственик на 5 апартамента на морето, които придоби по време на своето управление. Тези имоти се намират в популярния курорт "Слънчев бряг", и три от тях са закупени на името на съпругата му, единият е на сина му, а последният – на малолетната внучка.

Освен изобилните имоти, бившият кмет е подал декларация, че има лични доходи в размер на 2,5 милиона лева, и то само за... една година. Сега, изглежда, че той се опитва да саботира местната власт, вероятно недоволен от факта, че вече не е част от нея.

Вчера новият кмет на община Стамболийски, Петър Неделев, информира, че само за една седмица преди да поеме длъжността си, над 50 общински служители напуснали службата.

"Община Стамболийски беше жертва на умишлен саботаж. Изпълнителят на тези действия е лицето, което временно заема кметските функции по време на предизборната кампания", поясни Неделев.

"Между първия и втория тур на изборите, 18 служители от общинския апарат подадоха заявления за напускане, а другите 38 останаха в общинската администрация. Те се възползваха от условията в Кодекса на труда и бързо получиха по 6 брутни заплати", посочи Неделев.

"Тези действия нанасят значителни финансови щети на общинския бюджет, които просто изчерпват ресурсите му. По-важното обаче е, че тези масови напускания блокират нормалната работа на цели сектори ", подчерта новия градоначалник.

Петър Неделев обвинява открито бившия си предшественик Георги Мараджиев за саботажа и заявява, че няма да позволи блокиране на дейностите в общината, като е започнал проверки.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.