Мерки против Ковид-19: Учениците тръгват на училище, родителите им работят вкъщи!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/merki-protiv-kovid-19-uchenicite-tragvat-na-uchilishte-roditelite-im-rabotyat-vkashti/39431 Crimes.bg
Мерки против Ковид-19: Учениците тръгват на училище, родителите им работят вкъщи!

Препоръчва се да продължи работата от вкъщи за тези, които имат възможност!

Тези, които имат възможност, да продължат да работят от вкъщи дистанционно. Ако ли не, то работодетелите трябва да осигурят различно работно време и работа на смени. Това се казва в една от заповедите на здравния министър Костадин Ангелов, свързана с началото на новата учебна година и справянето с кризата от Ковид-19.

Има обаче добра новина за пътуващите. И тя е, че пристигащите от Турция, Сърбия и Беларус у нас няма да спазват задължителна карантина, нито ще им се иска тест за Ковид-19. 

Стана ясно и как ще протече предстоящият старт на новата учебна година. От 15 септември занятията ще бъдат възобновени в нормалния си присъствен вид. Ще бъдат спазвани строги мерки за защита от коронавируса и разпространението му, както и всяко училище или университет ще действа спрямо ситуацията в него.

Ако има ръст на заболели и при възможност, образователният процес може да се провежда и дистанционно, както по време на карантината.

Дистанционно ще предоставят услугите си занималните, както и езиковите и образователни центрове. Ако това не е възможно да се направи, то е задължителна дистанция от поне 1,5 метра между лицата в помещенията.

От днес, 1 септември, посещенията в болниците ще бъдат ограничени като се разрешава достъп само за близките на пациенти в терминален стадий.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.