Лошо му се пише на съдружника на Георги Семерджиев (ФОТО)

https://crimes.bg/vodeshha-tema/losho-mu-se-pishe-na-sadruzhnika-na-georgi-semerdzhiev-foto/28277 Crimes.bg
Лошо му се пише на съдружника на Георги Семерджиев (ФОТО)

Съдружникът на дрогирания убиец на две невинни жени в кървава катастрофа Георги Семерждиев – Христиан Петракиев също го загази.


Оказва се, че бизнесменът със сенчеста закваска е изгорил 50 кг. дрога няколко часа след жестоката катастрофа.


На практика това означава, че Христиан Петракиев е направил опит да прикрие наркодейността на Георги Семерджиев. Това станало ясно в съдебната зала преди дни, докато бе гледана мярката за неотклонение на проваления футболист.




По време на разпитите служители на автомивката признали, че Семерджиев се появил около полунощ на 6 срещу 7 юли, за да проведе телефонен разговор със скандалната полицайка Симона Радева. Веднага след това той се чул и със съдружника си, споделяйки му, че е направил беля и му наредил „да почисти спешно обекта“.


По-късно Христиан Петракиев се появил с двама неизвестни мъже в автомивката и извадил няколко пълни кашона с вещите на Семерджиев от багажника на поръчков „Мерцедес Лоринзер“ S класа. Съдържанието на товара, който бил над 50 килограма остава неизвестно за момента. В крайна сметка Петракиев изсипал вещите в четири найлонови чувала и по-късно ги изгорил.


Това навежда криминалистите на мисълта, че Петракиев се е избавил по спешност от сериозно количество дрога, което е било складирано в общата им автомивка.

Както вече стана ясно, Георги Семерджиев е платил 1 млн. лв. за автомивката на хотелиерския бос Ветко Арабаджиев. Криминалистите имат съмнения, че обектът е използван за депо на дрога, както и за легализиране на доходите от наркодейността.


Междувременно стана ясно, че срещу Георги Семерджиев и съдружника му Христиан Петракиев ще бъде заведено дело за документални измами в особено големи размери.

По ужилването на стойност над 10 милиона лева вече тече разследване. Измаменият е собственикът на автокъщата за луксозни лимузини „R кар“ в столичния кв. „Горубляне“ Рангел Костадинов. Именно него е имал предвид Семерджиев, когато се опита да се изкара жертва на отвличане с твърдението, че някой е откраднал личната му карта.


Припомняме, че зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров също направи намек, че срещу Семерджиев и други лица ще бъде образувано досъдебно производство за финансови, документални и данъчни престъпления.

По зла ирония на съдбата джипът, с който Семерджиев уби двете невинни момичета също е сред задигнатите с измама луксозни возила от автокъщата.

„Мерцедес“-ът S класа, който проваленият футболист ползвал, също е бил задигнат с фалшиви документи от автокъщата.


Запознати твърдят, че ужиленият Рангел Костадинов е наел пернишки мутри, които да се саморазправят с двамата измамници. На свой ред пък Семерджиев го заплашил, че хората му от ГДБОП ще му спретнат акция за трафик на наркотици и ще му припишат поръчителството на убийството на автотърговеца Николай Драгополов, който бе убит през миналата есен от друг автотърговец на столичен светофар.


Семерджиев твърди, че Рангел Костадинов се занимава с преноса на огромни количества кокаин, а бизнесът му с луксозни возила е само за легализиране на доходите от наркодейността.


Запознати твърдят, че в ареста може да се озове и съпругата на Христиан Петракиев – Паолина Петракиева, която е зам.-кмет на столичния район „Горубляне“.

Тя също е взимала участие в измамите с луксозни возила чрез две от фирмите си, на които били прехвърлени шест лукс возила от „R кар“ и то само в рамките на няколко дни.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.