Командированите на границата полицаи заразени с опасен хепатит от бежанци

https://crimes.bg/vodeshha-tema/komandirovanite-na-granicata-policai-zarazeni-s-opasen-hepatit-ot-bezhanci/30461 Crimes.bg
Командированите на границата полицаи заразени с опасен хепатит от бежанци

Няколко български полицаи, командировани по границата на страната за да спират и задържат незаконно пресичащите границата ни чужденци са заразени с вируса „Хепатит“, след контакт със заловени бежанци.Служителите са от Варна и Бургас. По информация на източници от МБАЛ – Бургас, един от командированите варненски полицаи е настанен в при тях за лечение.По непотвърдена информация, друг заразен полицай от Бургас е предал вируса и на съпругата си.Причината за разнасянето на вируса е, че на командированите служители не са осигурени задължителните предпазни средства, които да използват при контакт със задържани бежанци.Според запознати със ситуацията, обстановката по българската граница е изключително напрегната, тъй като улични полицаи са изправени в горски условия срещу въоръжени граждани от Афганистан, Ирак, Сирия и Алжир.Условията, в които са настанени командированите полицаи са с изключително нисък стандарт и хигиена. Част от тях спят във военни палатки в близост до границата ни.През изминалите дни е заловена група от 18 граждани от афганистански произход, които са пресекли границата ни в близост до село Резово.Четирима други граждани от групата обаче са успели да избягат и към момента се укриват в гората. Има данни, че те са въоръжени и изключително опасни, поради което всички полицаи не спят.От Община Царево отправиха призив чрез своята страница в Интернет за много висока бдителност на гражданите и при най-малкото съмнение за лица от чужд произход да бъде подаван сигнал на тел. 112.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.