Кметът на Куклен вече е клиент на прокуратурата - взел 1200 лв., за да нагласи обществена поръчка

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kmetat-na-kuklen-veche-e-klient-na-prokuraturata-vzel-1200-lv-za-da-naglasi-obshtestvena-porachka/33999 Crimes.bg
Кметът на Куклен вече е клиент на прокуратурата - взел 1200 лв., за да нагласи обществена поръчка

Окръжната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинение на изпълняващия длъжността кмет на община Куклен за извършено престъпление, във връзка с провеждана от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на ОДЗ – гр. Куклен и "Домашен патронаж” – гр. Куклен, съобщават от прокуратурата.Става дума за Костадин Павлов, който е на поста от края на август 2012 г. Павлов бе назначен на мястото на обвинения за търговия с влияние заедно със заместника си редовен кмет на общината Димитър Сотиров. Двамата са с 5 обвинения, а обвинителният акт срещу тях бе внесен в съда преди година - на 28 август 2013 г.Изпълняващият длъжността кмет е обвинен в това, че на 10.06.2014 г. е приел от Надежда Минчева дар, който не му се следва – парична сума в размер на 1 200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му.Така посоченото престъпление е с правна квалификация по чл. 304б, ал.1 от НК, като най-тежкото предвидено от закона наказание за извършването му е лишаване от свобода до 6 години.Разследването е в активна фаза.Обвиняемият е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, както и основанията да бъде поискано отстраняването му от длъжност.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.