Кела врътна хитър ход с цел опазване на фирмите и имуществото му

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kela-vratna-hitar-hod-s-cel-opazvane-na-firmite-i-imushtestvoto-mu/27428 Crimes.bg
Кела врътна хитър ход с цел опазване на фирмите и имуществото му

Блондинката Димитрина Динева е новият собственик на сикаджийската фирма „Агрокоз”.

Кримигероят от Бургас – Пламен Дишков-Кела, е прехвърлил тихомълком земеделския си бизнес на подставено лице.


Цялата тази врътка цели планираните инвестиции в размер на десетки милиони левове да не бият на очи и да не пораждат въпроси за произхода им, заради бурното минало на Кела като бос на СИК по южното ни Черноморие.


Отделно от това не трябва да забравяме, че още не е приключило и делото за убийството на бургаския бизнесмен Димитър Стаматов-Мастара, в което Кела е сочен като поръчител.

След драми продължаващи две десетилетия и множество противоречиви присъди, Върховния касационен съд върна процеса за ново разглеждане. Това означава, че рискът Кела да бъде признат за виновен остава, което пък може да доведе до евентуална конфискация на богатството и бизнеса му.


В този ред на мисли, предвид съществуващия риск, съвсем логично е фирмите на подземния бос да се водят на други хора.

За своя пионка в земеделският бизнес Дишков избира не някой беден ром или психично болен маргинал, а чаровна треньорка по спортни танци Димитрина Динева.

През юли тази година, блондинката, занимаваща се цял живот с обучение на деца в старозагорският клуб по спортни танци „Денс Юник”, ни в клин ни в ръкав решава да купи от Кела фирма „Агрокоз”.


Чрез нея мафиотът от години обработва хиляди декари взети под аренда ниви в селата около Бургас. Основните култури, които се сеят, са жито и царевица.

От документи в земеделското министерство става ясно, че треньорката по спортни танци поема отговорността да се грижи и за стадо от няколкостотин глави едър рогат добитък. Малко преди да стане сделката, Пламен Дишков успява да се уреди и с извънредна субсидия от Държавен фонд „Земеделие”. Фирмата му е подпомогната с 20 602 лв. по извънредната мярка „Помощ в подкрепа на ликвидността на земеделски стопани за преодоляване на негативното икономическо въздействие на Ковид-19”.


С покупката на фирма „Агрокоз”, треньорката Димитрина става собственик и на дъщерната й компания „Аква Нова – Пак”, чрез която Кела от няколко години произвежда бутилирана вода. Доколкото може да се вярва на рекламата, водата е пречистена до съвършенство, ултрафилтрирана, очистена от тежки метали, бактерии, вируси и други отрови, подходяща за ежедневна консумация. Любопитно е, че марката доскоро бе и спонсор на футболния „Левски”.

Явно ролята на търговец на вода не се вписва в задачата на треньорката по спортни танци. За това тя набързо продава дъщерната фирма на майката на Дишков.

Източник: Уикенд


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.