Kaufland България беше отличен за „Инвеститор в бъдещето“ на първата конференция „ESG - Investing in our future“

Кампанията получи сертификат за своите ESG практики

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kaufland-balgariya-beshe-otlichen-za-investitor-v-badeshteto-na-parvata-konferenciya-esg-investing-in-our-future/54817 Crimes.bg
Kaufland България беше отличен за „Инвеститор в бъдещето“ на първата конференция „ESG - Investing in our future“

Кампанията получи сертификат за своите ESG практики

Kaufland България беше отличена за „Инвеститор в бъдещето“ на първата конференция „ESG - Investing in our future“ на Darik Business Review. Сертификатът беше връчен за цялостния принос на компанията за устойчиво бъдеще, както и за мащабните целенасочени инвестиции, които реализира за повишаване на енергийната ефективност и намаляване на въглеродния си отпечатък през 2022 г.

 

В последните години Kaufland България развива амбициозна климатична стратегия, като в резултат на нея, всяка година намалява потреблението си на електроенергия средно с 2%. През 2022 г. компанията намалява и обемът на въглеродните си емисии с близо 4000 тона. От началото на 2022 г. ритейлърът преминава на изцяло 100% „зелена“ енергия и LED осветление във всичките си хипермаркети и въвежда поетапна подмяна на хладилното оборудване с нискоемисионно.

 

„10% от магазините ни вече са с фотоволтаици за собствени нужди на покривите си. Годишното им производство на ток се равнява на разхода на един магазин за година. С други думи – все едно напълно сме изключили един от нашите магазини от захранването“, каза при получаване на сертификата енергийният мениджър на компанията Иво Василев. Той съобщи, че Kaufland България е спестила 6,5 милиона kWh електроенергия за 2022 г., което се равнява на потреблението на пет магазина на година. „През 2023 г. ще продължим да инвестираме приоритетно в енергийна ефективност, без да спираме да работим и за намаляване на емисиите на нас и нашите клиенти“, подчерта още той. 

 

Сред лекторите на конференцията бяха представители на бизнеса и институциите, консултанти по устойчиво развитие, журналисти. Те обсъждаха приоритетите и предизвикателствата пред българския бизнес и страната по пътя към изграждането на устойчива икономика, как компаниите и институциите могат да си сътрудничат и каква е възвръщаемостта на ESG инвестициите.

 

.За Kaufland България: Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

2 Коментара

SeoexpertDaype

преди 11 месеца

[b]Оптимизрайте сайта си за повече посетители и продажби![/b] Ако искате уебсайтът ви да привлича възможно най-много посетители, той трябва да бъде не само полезен и удобен за ползване, но и добре оптимизиран за търсачките. Това изисква много усилия и разходи, но ако искате да ускорите процеса и забележимо да повишите сайта си в резултатите в Гугъл, можете да използвате нашите услуги. [b]Така не само бързо да получите желаните резултати, но дори ще спестите време и пари.[/b] <a href=https://seoconsult.bg/proekti/>SEO проекти</a>

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.