„Калинка“ на Бойко лети с 200 км/ч по Околовръстното! Георги Темелков кара с полицейски лампи като убиеца Семерджиев

https://crimes.bg/vodeshha-tema/kalinka-na-boyko-leti-s-200-kmch-po-okolovrastnoto-georgi-temelkov-kara-s-policeyski-lampi-kato-ubieca-semerdzhiev/27049 Crimes.bg
„Калинка“ на Бойко лети с 200 км/ч по Околовръстното! Георги Темелков кара с полицейски лампи като убиеца Семерджиев

Законите у нас продължават да са с двойна употреба: важат за обикновения българин, не и за намазани с власт „калинки“ на ГЕРБ. Поредното доказателство е одиозният шеф на тол системата Георги Темелков.


Запознати алармират, че гербопитекът, особено близък до компрометирания тартор на хунтата Бойко Борисов, кара служебния си фолксваген „Тигуан“ с рег. № СВ 9983 НК с недопустимите 200 км/ч по Околовръстното шосе в София без да му пука от КАТ.


За капак повярвалата в своята недосегаемост „калинка“ на ГЕРБ управлява колата на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), под чиято шапка е Националното тол управление (НТУ), с полицейска лампа и блицове (сигнални светлини, б.ред.), досущ като надрусания убиец Георги Семерджиев, който отне живота на две млади жени при мелето на 5 юли на бул. „Черни връх“ в София.



За да демонстрира, че зад него е партията на задкулисието ГЕРБ, Георги Темелков вдигал тежки скандали на патрулите на КАТ, които си позволявали да го спрат за очевадните нарушения на закона.


Въпросът е дали най-сетне МВР ще си свърши работата и ще арестува наглия гербаджия, или ще чакаме да убие някого на пътя, а после надълго и нашироко да слушаме пишман експертите и топ ченгетата, които ще се оправдават с абсурдни доводи?


Самото съществуване на директор на тол системата като Георги Темелков е правен нонсенс, сочи проверка. Още през август 2022-а, веднага след падането на кабинета на Кирил Петков и встъпването на служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, започнаха значими промени в управлението на държавни предприятия и агенции.


Сред тях беше и АПИ, чиито нов шеф Иво Иванов още на първия си работен ден назначи за директор на Национално тол управление верният кадър на Бойко…Георги Темелков.


Темелков беше назначен без конкурс като временно изпълняващ длъжността. И до момента – пет месеца по-късно, пътната агенция все още не търси нов шеф на НТУ с открито състезание.

Георги Темелков е член на ГЕРБ, потвърди самият той пред „Капитал“: „Аз съм от самото начало [член на ГЕРБ], даже мисля, че съм в инициативния комитет и не го и крия. Все едно да ме питате дали съм симпатизант на „Левски“ или ЦСКА, за мен е абсолютно едно и също“.


Темелков присъстваше на Националната конференция на партията през 2020 г., където носеше партиен бадж на партията и където млади мъже със закрити лица биха журналисти и протестиращи срещу Бойко Борисов граждани.


На кадри се виждаше как Темелков е до самите биячи, малко след като PR-ът на ГЕРБ Никола Николов е предал на мъжете, които очевидно не са от охраната на събитието, мъж, който протестира срещу Борисов.


Постът, на който дреме мъжката „калинка“ на Бойко – шеф на „Националното тол управление“, отговаря за стотиците милиони левове, които постъпват от винетки и тол такси, и за така сложната система, която държавата все още управлява с помощ на частната компания „Капш трафик солюшънс“.

Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.