Изненада: Разкриха самоличността на скандален български хакер, ето кой е

https://crimes.bg/vodeshha-tema/iznenada-razkriha-samolichnostta-na-skandalen-balgarski-haker-eto-koy-e/27513 Crimes.bg
Изненада: Разкриха самоличността на скандален български хакер, ето кой е

Известният хакер с псевдоним Емил Кюлев, който стана медийно известен с рекетирането на известни личности и продажба на лични данни вече е разкрит и се знае неговата самоличност.


Той се казва Тодор Илиев и е само на 19 години, а с хакерство и продажба на лични данни се занимава от поне 2 години. Още от 2020-та той продава данни, източени от различни частни и държавни институции.


Разкриването му е дело на криминалния психолог Тодор Тодоров и неговия екип.


Още преди 2 години ГДБОП започна работа по случая и установяване на самоличността му. Тогава той нашумя в медиите със скандален уебсайт, в който официално продава лични данни и други „хакерски услуги“. Тогава след намесата на антимафиотите уебсайтът бе свален и спрян.


Освен с продажба на лични данни, той се е занимавал и с изнудване на бизнесмени и дори съдебни състави, като е настоявал да бъде освободен скандален бизнесмен до 3 дни, за да не срути цял икономически сектор в държавата.


Потвърждение кой стои зад използвания псевдоним е направила и бившето му гадже. Тя също така е входирала и жалба срещу него за домашно насилие.


Към момента Теодор Илиев не е арестуван и най-вероятно се намира в чужбина.


Източник: skafeto.com


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.