Изненада: Бившият служебен премиер Янев с реален шанс за правителство?

https://crimes.bg/vodeshha-tema/iznenada-bivshiyat-sluzheben-premier-yanev-s-realen-shans-za-pravitelstvo/27093 Crimes.bg
Изненада: Бившият служебен премиер Янев с реален шанс за правителство?

Депутатът от партията на Янев Александър Николов съобщи, че шансът Български възход да състави правителство изобщо не е малък. Всичките партии в парламента с изключение само на една са дали сигнал, че са склонни да се намери успешна формула за излизане от политическата криза. Те биха подкрепили съгласувано широко правителство.


Народният представител сподели, че са проведени няколко срещи с носители на мандат за съставяне на правителство, като в разговорите определят принципите и основните насоки, по които евентуално биха работили.


От БВ имат очакване да се достигне до широко съгласие и да се обединят около декларация. От партията допълват, че разговорите с между партията на Янев и на Петков ще продължат и на по-късен етап ще се преговаря за състава на потенциалното правителство.


Според Александър Николов ГЕРБ е било нужно да отидат на повече компромиси и диалог с останалите формации в търсенето на коалиционни партньори. Той споделя, че формацията на БВ остава отворена за конструктивни разговори с всички колеги и за разлика от останалите те не правят сметки какви вреди с избирателите ще им донесе евентуално коалиране.


От Български възход споделят, че за разликата от първите 2 формации, които получиха мандат за съставяне на правителство, те ще търсят явен диалог.


Източник: narod.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.