Иван Гешев: За мен е изненада, че някои се изненадват от това!

https://crimes.bg/vodeshha-tema/ivan-geshev-za-men-e-iznenada-che-nyakoi-se-iznenadvat-ot-tova/28325 Crimes.bg
Иван Гешев: За мен е изненада, че някои се изненадват от това!

При изказването си на заседанието на Комисията по превенция и противодействие на корупцията главният прокурор Иван Гешев акцентира върху няколко неща.Повече от година и половина българската прокуратура е в постоянен контакт по различни въпроси, включително и по въпроса от днес, с Групата по наблюдение в Комисията ЛИБЕ в Европейския парламент по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и основните права.


Не става въпрос за инцидентна кореспонденция и взаимодействие, а за лични срещи в България и Европейския парламент, за изискана или изпращана писмена информация по много въпроси. Комуникацията с Европейския парламент е доста интензивна и дълга. За мен е изненада, че някои се изненадват от това.


Прочетох някъде, че българското общество не е информирано по такива казуси. Информацията е предоставена при стриктно спазване на закона и на определени принципи (чл.198 от НПК, Конституцията, на презумпцията за невиновност) и интересите на разследването.


Сътрудничеството в европейските институции е основополагащо за стабилността, за демокрацията, правовата държава.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.