Грандиозен скандал в Пловдив! Кандидат за районен кмет от ГЕРБ, замесен в кражби на общински имоти за милиони! (ДОКУМЕНТИ)

Запознати твърдят, че финансовите възможности на кандидат-кмета рязко се повишили покрай кметуването на неговия близък приятел, настоящият кмет на Пловдив Зико, с който често ходили заедно на екзотични почивки

https://crimes.bg/vodeshha-tema/grandiozen-skandal-v-plovdiv-kandidat-za-rayonen-kmet-ot-gerb-zamesen-v-krazhbi-na-obshtinski-imoti-za-milioni-dokumenti-3/119296 Crimes.bg
Грандиозен скандал в Пловдив! Кандидат за районен кмет от ГЕРБ, замесен в кражби на общински имоти за милиони! (ДОКУМЕНТИ)

Запознати твърдят, че финансовите възможности на кандидат-кмета рязко се повишили покрай кметуването на неговия близък приятел, настоящият кмет на Пловдив Зико, с който често ходили заедно на екзотични почивки

Пълничкият кандидат за кмет на пловдивския район „Северен“ Илиян Лалев, водел изключително охолен начин на живот. Екзотичните екскурзии и почивки само през тази година били на стойност над 100 бона. Чисто новият джип марка Порше Кайен на кандидата и скъпите вечери в луксозни ресторанти, увековечени в снимки, изпълват профилите му в инстаграм и социалните мрежи. Но за да заличи следите, наскоро кандидатът за кмет е изтрил профилите си и е създал напълно нови.

Запознати твърдят, че финансовите възможности на кандидат-кмета рязко се повишили покрай кметуването на неговия близък приятел, настоящият кмет на Пловдив Зико, с който често ходили заедно на екзотични почивки.

Запознати партийни функционери твърдят, че именно Зико е ходатайствал пред шефа на партията Илиян Лалев да е кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Северен“. Освен че му оказвал съдействиe при подготовката на документите за имотите, кметът Здравко Димитров е дал и множество обществени поръчки за хранене на деца в пловдивски училищни столове и социални трапезарии на фирмата за кетъринг на Лалев – „Лалев комерс“.

Такъв е и примерът със стола на спортното училище в града под тепетата, където скоро нашумя грозен скандал с натровени от некачествена храна деца. Фирмата за училищно и столово хранене на Илиян Лалев се водела на името на баща му и през последните години, благодарение на близките им отношения с кмета, била водеща в сферата на храненето в Пловдив.

Схемите за кражби на общински имоти, в които е замесен кандидатът за кмет са няколко. Само преди броени месеци той е разменил един от откраднатите имоти в район „Южен“ срещу обезщетение от голяма строителна пловдивска фирма.

Ето как се краде 10 декара общински имот от Илиян Желязков Лалев, кандидат за кмет на район „Северен”:

• Трябва да си приятел със Зико и да имаш информация от Община Пловдив и Областна управа кои хубави апетитни общински имоти не са актувани като общинска или държавна собственост.

• Намираш поставено лице, което заявява  пред нотариус, че владее имота от 10 години и трима приятели свидетели, най-добре единия от тях да ти е баща, за да е сигурна работата.

• Нотариуса издава нотариален акт за собственост на поставеното лице.

• Поставеното лице за благодарност дава пълномощно на бащата на Илиян Лалев – Желязко Лалев да се разпорежда с имота – продава, дарява имота, както намери за добре, по цени и условия по негова преценка.

• Имотът се препродава няколко пъти и следите се губят.

• Господин кандидат-кметът на район „Северен“ Илиян Лалев, с парите от крадения имот обикаля на почивки по екзотични места с любовницата си Анастасия Ангелова Маташева, която също е в листата на ГЕРБ за общински съветници под номер 35.

Цялата информация по случая ни беше предоставена от притеснени жители на пловдивския район „Северен“, някои от които са собственици на съседни имоти на откраднатия от кандидата Лалев. Основателните им притеснения са свързани с това, че ако бъде избран за кмет на района, е възможно кандидатът на ГЕРБ да ограби тотално имотите в района. Те подготвят сигнал до Районната прокуратура в града и са категорични, че ще стигнат до протести и гражданско неподчинение, ако случаят не бъде разследван. Очакваме становището и на другата страна по случая и с интерес ще следим резултата от проверката на Пловдивската прокуратура.

  

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.