Главен комисар Николай Николов излиза в пенсия

https://crimes.bg/vodeshha-tema/glaven-komisar-nikolay-nikolov-izliza-v-pensiya/27622 Crimes.bg
Главен комисар Николай Николов излиза в пенсия

След дълги години вярна служба гордостта на Перник – главен комисар Николай Николов, излиза в заслужена пенсия.


Малцина са наясно с факта, че стажът на пожарникар №1 на България и шеф на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, тръгва от Металургичния комбинат в Перник.

Новината, че главен комисар Николов напуска редиците на Вътрешното министерство, бе съобщена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.


Министърът посочи, че всяка служба и институция е проекция на хората, които я управляват. В този ред на мисли той благодари на гл. комисар Николов за постоянството, енергията и достойнството, с което е изпълнявал функцията си на ръководител на подопечната му дирекция.


Николай Николов е роден през 1962 г. в Перник. Завършва Четвърта гимназия в родния си град през 1980 г. Военната си служба отбива като пожарникар.

През 1982 г. започва работа като пожарникар в Металургичния комбинат „Ленин“ към Районната противопожарна служба в града.


В периода 1987-1991 г. е командир на отделение в Районната противопожарна служба.

През 1991 г. завършва Факултета по Пожарна охрана на Академия на МВР и става инспектор към противопожарна охрана към Общинския народен съвет в Перник, със звание лейтенант.


След това последователно е началник на група в Районната служба „Противопожарна охрана“ – Радомир и началник на група „Пожарогасене“ в служба „Противопожарна охрана“ при РДВР – Перник.


От 29 август 2006 г. е директор на Националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На 30 декември 2010 г. е назначен за директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

На 25 ноември Николов ще навърши 60 години, което е пределна възраст за работа в МВР.

Източник: Уикенд


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.