Джебел протестира срещу екзекутора на Джейлян и Джейда! Хората се боят, че в града броди още един убиец

https://crimes.bg/vodeshha-tema/dzhebel-protestira-sreshtu-ekzekutora-na-dzheylyan-i-dzheyda-horata-se-boyat-che-v-grada-brodi-oshte-edin-ubiec/32561 Crimes.bg
Джебел протестира срещу екзекутора на Джейлян и Джейда! Хората се боят, че в града броди още един убиец

Десетки джебелчани се събраха в центъра на малкия родопски град, за да протестират срещу задържания за двойното убийство на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеричка Джейда.Протестиращите издигнаха плакати с искания за справедлив протест срещу задържания за кървавото престъпление 18-годишен Мерт Мехмед.Чуха се и гласове за това майката на Мерт да напусне Джебел, тъй като тя е съучастник в убийството на Джейлян и Джейда.Протестът беше организиран от участниците във "Фейсбук" групата „Ръка за ръка за Джейлян и Джейда", съобщава 24rodopi.com.Снимка: 24 часа„Искаме справедливост за Джейлян и Джейда", „Не можем да върнем техния живот. Нека спасим живота на другите", гласяха част от разпънатите плакати.Създателите на групата настояват:  Убиецът на младата майка и 7-годишната й дъщеря никога да не излезе на свобода. Джебел да бъде освободен от дългите пипала на наркомафията. Прокурорът на Кърджали Светлозар Лазаров и шефът на областната дирекция на полицията комисар Петко Деведжиев да застанат пред джебелчани и да ги успокоят, че убиецът на 24-годишната Джейлян и 7-годишната Джейда е само един – Мерт Шукрия Мехмед, а не не някой друг, който сее ужас в малкото градче.„В града все още не е спокойно. Върви мълвата, че още един убиец е на свобода. Хората си задават логични въпроси, а изводите са страшни. На 19-ти е Денят на Джебел и можем да поискаме на този ден тази година да не звучи музика, а да бъде обявен траур", сподели Мерджан Байрам, която е била една от най-близките приятелки на убитата Джейлян.Инициаторите на групата чули, че майката на Мерт щяла да събира подписка в подкрепа на Мерт, но са категорични, че ще организират контра действия, за да остане 18-годишният обвиняем за двойното убийство в затвора до края на живота си.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.