Делян Пеевски сезира инспектората на ВСС, настоява за проверка на магистратите, пуснали садиста от Стара Загора

https://crimes.bg/vodeshha-tema/delyan-peevski-sezira-inspektorata-na-vss-nastoyava-za-proverka-na-magistratite-pusnali-sadista-ot-stara-zagora-3/114121 Crimes.bg
Делян Пеевски сезира инспектората на ВСС, настоява за проверка на магистратите, пуснали садиста от Стара Загора

Народният представител от ДПС Делян Пеевски подаде днес сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет с искане да се извърши цялостна и задълбочена проверка на действията на съдебния състав на Окръжен съд – Стара Загора, довели до освобождаването от ареста на обвиняемия за жестокото престъпление, потресло цялата ни общественост, в резултат на което тежко пострада 18-годишно момиче.

В сигнала се посочва, че е абсолютно недопустимо подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава. Същевременно действията на конкретни магистрати – при положение, че жертвата на престъплението е обезобразена и е в критично състояние, пораждат изключително много въпроси, включително относно основанията на съда за квалификацията на извършеното деяние като лека телесна повреда.

В искането си Делян Пеевски настоява в случай, че при проверката се установи извършено нарушение при разглеждането на въззивното наказателно дело с докладчик съдия Татяна Гьонева, Инспекторатът към Висшия съдебен съвет да упражни законовите си правомощия с оглед реализирането на съответната отговорност.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.