Делян Пеевски: Отпадането на мониторинговия доклад е позитивен знак за България, чакаме през декември добра новина за влизането ни в Шенген

Депутатът от ДПС е оптимист, че България ще влезе в Шенген още през декември

https://crimes.bg/vodeshha-tema/delyan-peevski-otpadaneto-na-monitoringoviya-doklad-e-pozitiven-znak-za-balgariya-chakame-prez-dekemvri-dobra-novina-za-vlizaneto-ni-v-shengen-3/116573 Crimes.bg
Делян Пеевски: Отпадането на мониторинговия доклад е позитивен знак за България, чакаме през декември добра новина за влизането ни в Шенген

Депутатът от ДПС е оптимист, че България ще влезе в Шенген още през декември

След отпадането на мониторинговия доклад за България най-важно е влизането ни в Шенген. Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента

Отпадането на мониторинга е изключително позитивен знак за България, каза Пеевски по повод решението, съобщено от Европейската комисия. И допълни: „Днес е хубав ден!”.

За нас това е успех на правителството. Сега най-важно е влизането ни Шенген . След отпадането на мониторинговия доклад не виждаме никакви основания  това да не се случи. То е важното решение за българите, категоричен бе Делян Пеевски.

Надявам се да си изпълним ангажиментите по охрана на границите и ограничаването на мигрантския натиск и съвсем скоро да имаме добрата новина, че сме в Шенген. Надяваме се до декември това да е факт, подчерта Пеевски.

Попитан не е ли оптимист за октомври, той отговори: „За мене не - спрямо нашите наблюдения, защото и с г-н Кючюк работим много. Но за декември се надяваме да се случи.”.

Това зависи и от всички действия на правителството – то трябва да изпълни всичко, което включват коментарите към нас. Но основното е да се овладее мигрантският натиск. Това зависи много от МВР.  Те трябва да си свършат работата, каза още Пеевски.

В отговор на журналистическа реплика, че Австрия вижда проблеми именно в тази сфера, Делян Пеевски заяви: „Затова казвам, че се знае къде е проблемът. Трябва да си свършим работата и когато нямат основания, веднага да се случи влизането ни в Шенген”.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.