Дървената мафия прави изборите на ПП-ДБ

https://crimes.bg/vodeshha-tema/darvenata-mafiya-pravi-izborite-na-pp-db-3/53166 Crimes.bg
Дървената мафия прави изборите на ПП-ДБ

Хора, свързани с незаконна сеч, пълнят секционните комисии на коалицията в София-област

Лице, за което бившият депутат и член на „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев твърди, че е по върховете на дървената мафия, изпраща свои хора в секционните избирателни комисии (основно в Софийска област) от квотата на ПП – ДБ.

 

Това разкриха източници от звеното в МВР за борба с купения вот. Според тях, въпросното лице е Емил Караджов, който сам се представя като пълномощник на дърводобивната компания „Експрес 79“.

 

Александър Дунчев

В звеното на МВР са постъпили данни, че лица, приближени на Караджов, попълват квотите на ПП – ДБ в секционните комисии в общините Костенец, Белово, Ихтиман, Своге, Костинброд и дори столичния район Нови Искър. Според архивите на МВР в годините назад същите хора са работили за почти всички партии от политическия спектър – ДПС, БСП, ГЕРБ и ИТН. А сега са пристанали на ПП – ДБ.

 

След като през февруари екоактивистът Александър Дунчев обвини „Продължаваме промяната“ в задкулисие и прилагане на „порочните практики“ на ГЕРБ и ДПС, вчера напусна партията.

 

На последните два парламентарни вота Александър Дунчев бе водач на листата с кандидати на ПП именно в Софийска област, в която са и повечето общини, в които сега под крилото на ПП дървената мафия настъпва в секционните комисии. Още през 2017 г. Дунчев и организацията му WWF заедно с bTV осветиха незаконната сеч, която извършва компанията „Експрес 79“.

 

Емил Караджов

През юли миналата година в качеството си на депутат от ПП Дунчев се похвали с пореден жесток удар срещу дървената мафия. „Под натиск на „Продължаваме промяната“ от 01.03.2022 г. търговете вече са 100% електронни, което ограничи значително шансовете за договорки между фирмите и бум – скандал!! Местният монополист (в Ихтиман – б.р.) се наложи да участва в реални търгове с реално наддаване с реална конкуренция, като плати жестока цена на последните 5 търга, за да запази монопола! За 2500 м3 дърва на корен фирмата „Експрес-79 ЕООД“ се наложи да плати средно над 100 лв./м3, при начална цена на търговете от 30-40 лв./м3!!! Повече от тройно увеличение на цената. И сега явно тази цена трябва да бъде избита някак си… Е, то е ясно как: с кражби и незаконни сечи!“, съобщи Дунчев през 2022 г.

 

И тъжно прогнозира още тогава: „Лошото е, че и след последните 2 акции от вчера и миналата седмица, фирмата „Експрес-79″ ЕООД продължава да не й пука. Никой не смее да й напише акт!! Никой не смее да й отнеме лиценза!!! Никой не смее да й прекрати договорите за дърводобив! Никой! И ще намери начин как да си покрие загубите, и как да си отмъсти. Бъдете сигурни!“.

 

Сега, данните на МВР за съставите на секционните комисии в общините, в чиито територии оперира дървената мафия, сочат, че прогнозата на Дунчев е факт. И дървената мафия превзема доскорошната му партия. А, вероятно, хвърлят и повече светлина по темата защо едно от емблематичните лица на ПП и борец срещу корупцията избяга от „Промяната“.

Източник: breaking.bg

3 Коментара

Васил

преди 11 месеца

Дървената и зелената мафия са част от ДБ от години!

Коментирай

Витка

преди 11 месеца

Не се изненадвам. Всички са в кюпа. ПП и ДБ по честен начин не могат да спечелят избори. На тях само им се наливат пари и са официалното лице на задкулисието в България. Основен спонсор им е олигархът Иво Прокопиев. Не виждам какво друго може да се очаква от подобна структура.

Коментирай

Филипов

преди 11 месеца

ДБ и ПП са безскрупулни продажници, които ламтят за власт и пари.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.