Цънцърова гледаше зяпнала Десислава Трифонова за Джемкорп

https://crimes.bg/vodeshha-tema/cancarova-gledashe-zyapnala-desislava-trifonova-za-dzhemkorp/27068 Crimes.bg
Цънцърова гледаше зяпнала Десислава Трифонова за Джемкорп

Мария Цънцарова по никакъв начин не можа да опонира на Десислава Трифонова и доказателствата, които тя изложи за далаверите на кабинета Петков свързани с Джемкорп.


Мария Цънцарова на няколко пъти се опита да защити Кирил Петков и компания, но беше сложена на мястото си от много добре подготвената по темата Десислава Трифонова. Председателката на парламентарната комисия, която разследва Джемкорп, изключително убедително представи всички факти свързани с тази афера. Трифонова заяви още за историята с Джемкорп, че месец преди референдумът да бъде сключен, той вече е бил консумиран.



На 25 февруари има среща в Министерството на енергетиката с "Джемкроп" и още същия ден тогавашният изпълнителен директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов праща мейл до корпорацията, с която се иска доставка на газ за март месец при все още действащ договор с "Газпром". Това е ден след началото на войната на Русия срещу Украйна, посочи Трифонова.


Освен всичко такива доставки може да се правят само през борсата, допълни депутатката.


Имало е дълга кореспонденция, но не и доставка, т.е. нищо не сме платили, призна тя. Но фактът, че са нарушили законът за енергетиката, малък ли е, попита тя.


Докладът на оглавяваната от нея комисия бе приет миналия четвъртък от НС и се дава за разследване на прокуратурата.


Трифонова подчерта и интереса към "Топлофикация - София" на корпорацията, като се възмути, че министърът говори с корпорацията за инвестиции в предприятие, което не е под шапката му, а е собственост на столичната община. То обаче е обявено за стратегическо за държавата, кметът на София също се е срещала с представители на фирмите от корпорацията и е получено ангажиращо писмо за инвестиционни намерения, припомни водещата Мария Цънцарова и попита дали кметът е сигнализирал за проблеми с "Джемкорп". Въобще не сме обсъждали какви срещи са имали, общината може да прави неща за своето дружество, но в крайна сметка не знам да са предприемани действия, отвърна депутатката от ГЕРБ.

Източник: skandal.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.