БГ лаборатории за фалшиви банкови карти са разкрити при френска операция

https://crimes.bg/vodeshha-tema/bg-laboratorii-za-falshivi-bankovi-karti-sa-razkriti-pri-frenska-operaciya/32880 Crimes.bg
БГ лаборатории за фалшиви банкови карти са разкрити при френска операция

Лаборатории за производство на фалшиви банкови карти са открити при операция в домовете на предполагаеми членове на международна престъпна мрежа в България, предаде AFP, позовавайки се на източник от френската съдебна система.Електронни устройства за копиране на данни, стотици бели пластики, както и компютърно и телефонно оборудване са били открити във вторник по време на обиски, извършени от френски съдия-следовател във Варна и Силистра.През октомври 2011 година двама българи са били арестувани, докато са поставяли скиминг устройства на банкомат във Франция.Започнатото през март 2012 година разследване е довело до разкриването на мащабна българска мрежа, която е действала в Германия и Франция. Според следователите организацията е била много добре структурирана.В рамките на разследването са задържани още двама българи, срещу които е била издадена европейска заповед за арест. Скоро двамата ще бъдат предадени на френските власти.Ако бъдат признати за виновни, четиримата българи може да бъдат осъдени на 10 години затвор.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.