Баня в стил Прованс – стил и уют

https://crimes.bg/vodeshha-tema/banya-v-stil-provans-stil-i-uyut/37922 Crimes.bg
Баня в стил Прованс – стил и уют

Когато някой чуе за баня в стил Прованс, първата асоциация винаги е тавански греди. Въпреки това, в наши дни производителите взимат предвид факта, че този стил е любим на много хора по света. Така че, основен ремонт в този случай не е необходимо. Има специални декоративни тавани с имитация на дърво. За банята са подходящи леки пластмасови конструкции. Освен това, благодарение на тях можете да разширите визуално пространството, което оптически изглежда по-голямо поради посоката на гредите.

 

Дървото ще създаде атмосфера и индивидуалност. В такава баня ще бъде лесно да се отпуснете, защото ще бъдете заобиколени от елементи от естествени материали, които придават допълнително уют и топлота.

За да завършите помещението, следва да добавите елементи от дърво, ковано желязо и текстил към вътрешността на интериора. Ако банята е с прозорец с решетка и интересен дизайн, то може да добавите украшение на вратата, стената или шкафа с подобен модел.

 

Перфектното допълване и завършване на дизайна ще бъде луксозна дървена вана или монтаж на вана върху дървени греди.

 

Грубостта, изявената текстура, одраскванията и други подобни елементи придават на банята вид на дълго обитавано пространство и несравним уют.

За да създадете изкуствено античен характер, можете да използвате сайдинг с имитация на дърво, текстурирана боя, декоративна мазилка или панели със специални лакове.

Довършителните работи могат да се извършват по следния начин:

Започнете да нанасяте боя на стената. Когато се изсуши добре, горната част се нанася още веднъж, но с различен цвят с 1-2 оттенъка. Когато този слой е почти сух, преминете през необходимите места с твърда желязна четка или фина шкурка. Различният цвят на основния слой боя ще създаде абразивен ефект.

Камината в банята ще даде усещане за лукс и спокойствие. Колко хубаво е да вземете вана с ароматизирана пяна под звуците на горенето на трупи. За съжаление, възможността за поставяне на камина в банята не е никак лесна. Ако това е невъзможно, перфектното решение ще бъдат свещи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.