“Български глась” стана първата истински свободна партия. Местните структури сами редят листите

За председател бе избран пътният експерт Георги Попов, а зам. председател стана Иванета Бонева

https://crimes.bg/vodeshha-tema/balgarski-glas-stana-parvata-istinski-svobodna-partiya-mestnite-strukturi-sami-redyat-listite-3/54956 Crimes.bg
“Български глась” стана първата истински свободна партия. Местните структури сами редят листите

За председател бе избран пътният експерт Георги Попов, а зам. председател стана Иванета Бонева

С революционна промяна в устава си, ПП “Български глась” стана първата и единствена истински свободна и разкрепостена партия от не лидерски тип, видя наш репортер. На двучасово Национално събрание в хотел ЕЛИТ в гр. Перник, на което присъстваха над 300 членове, организацията излъчи ново ръководство. За председател бе избран  пътният експерт Георги Захаринин Попов, а зам. председател стана Иванета Бонева.

 

Партията прие и безпрецедентни за България промени в устава, по силата на които областните координатори, заедно с общинските и регионалните сами определят състава на листите за парламентарните и местни избори. В състава им могат да влизат само хора, които са работили за каузата на партията и членуват в нея. По изключение може да бъде включено само едно лице от гражданската квота, и то с изричната санкция на областния координатор.

 

Изборът за състава на листите не подлежи на вмешателство от страна на централното ръководство, е записано още в партийния устав. Нововъведенията гарантират, че гласът на хората, работещи за каузата и интересите на България за първи път ще бъде чут, а път към голямата политика ще се дава само на личности, спечелили доверието на основните партийни структури, които са най-близо до народа.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.