Алексей Петров умря скаран с роднините си

Хората в родното му село не го обичат. Твърдят, че бил гнусен изрод и си заслужил да бъде разстрелян като куче

https://crimes.bg/vodeshha-tema/aleksey-petrov-umrya-skaran-s-rodninite-si-3/115437 Crimes.bg
Алексей Петров умря скаран с роднините си

Хората в родното му село не го обичат. Твърдят, че бил гнусен изрод и си заслужил да бъде разстрелян като куче

За добро или за лошо, но приживе Алексей Петров държеше настрана собствените си роднини от мракобесната си дейност в София и по никакъв начин не споделяше със семейството си своето финансово благополучие.

 

„Алексей поддържаше сложни отношения със собствената си майка Диляна, която никога не е нощувала в дома му в София. Когато идваше до столицата, майката отсядаше в апартамент, собственост на сестра му Теменужка в софийския кв. „Белите брези“. Чувал съм, че навремето Алексей взел жилището от имотния фонд на МВР и впоследствие го е прехвърлил на сестра си. Баща му, който се спомина преди около година, също не мелеше брашно с него.

 

Трактора се скара жестоко с майка си и баща си много преди началото на съдебния процес „Октопод“ – родителите му бяха разочаровани от него заради жестокостта, с която той преследваше братовчедите си Асен и Пламен, както и други свои роднини от Тетевенския край“, разказва запознат със семейните войни на разстреляния бивш командос, силов застраховател и съветник в ДАНС.

 

През годините Алексей Петров е поддържал най-близки отношения със своята сестра Теменужка, която развива малък бизнес със закусвални в Ловеч. Сестрата на Трактора е единствената от семейството му, която е получавала ежемесечно парични преводи от него, без да му се отчита. Теменужка е поела грижите за майка, му Диляна, която е на 80 години и е в тежко здравословно състояние след вестта за екзекуцията на първородния си син.

 

Под въпрос било и дали ще успее да отиде на погребението му, което бе в четвъртък, предвид факта, че едва ходи, а научавайки за убийството на сина си, отказала и да се храни. Мъката й се засилила и от факта, че синът й не бе положен в гробищата на родното им село и тя ще е лишена от възможността да навестява гроба му и да го оплаква.

 

По-малкия брат на Алексей Петров – Огнян, също поддържал сложни отношения с батко си, макар сега да страда неутешимо за него. Само допреди няколко месеца Трактора е бил жестоко скаран с Огнян, и то заради пари, твърдят запознати.

 

„Преди 15 години Алексей Петров купи мандрата в Тетевен, след като издейства финансиране за няколко милиона евро по европейската програма САПАРД за цялостна реконструкция и модернизация на предприятието. В дружеството „Еко Балкан“ основен акционер беше „Лев Инс“, а Алексей повери на брат си управлението на дружеството за производство и търговия на млечни изделия.

 

През 2018 г. обаче Огнян бе разжалван от Трактора, който го обвини, че отклонява пари от бизнеса. Беше направена ревизия и последваха обвинения, че е имало кражби в особено големи размери – нещо, което не беше вярно“, разказват в Тетевен.

 

Така братът на Трактора е изхвърлен от мандрата, а собствеността на предприятието преминава от дружество „Еко Балкан“ към новорегистрираната компания „Балкан Био Бг“ с управител Енчо Енев. Разправят, че Огнян Петров приел изключително тежко изхвърлянето му от мандрата и двамата дълго не си говорили. Позатоплили отношенията си едва тази пролет, когато Трактора му се извинил и го върнал в бизнеса. Брат му твърди, че няма никаква представа кой може да е застрелял бившата барета. Пред камерите на медиите застана и съпругата му Надка, която определи Алексей Петров като „много добър човек“.

 

Далеч по-брутални са действията на Трактора спрямо негов втори братовчед по бащина линия Пламен Устинов от тетевенското село Глогово.

През 2010 г. Устинов стана защитен свидетел срещу Трактора по делото „Октопод“, като свидетелства под клетва в съда, че Алексей Петров му е поръчал убийствата на Гриша Ганчев, Васил Божков и Валентин Шотев.

 

Много преди това, през 1995 г., Пламен Устинов започва работа при Алексей Петров, когато предводителят на баретите напуска формално МВР и стартира рекетьорската си дейност. Пламен е уреден на служба към НСО, заедно с още трима роднини на Алексей, като за известен период дори охранява президента Георги Първанов.

Твърди се, че Устинов и Трактора развалят отношенията си през 2006 г., след като родственикът на Алексей Петров отказва да шпионира президента Първанов и да събира компромати за него.

 

Къщата на родителите на Трактора в с. Градежница

 

Други пък твърдят, че именно Пламен Устинов информирал Трактора за любовната връзка между Георги Първанов и певицата Мариана Попова, на които дори бил направил компрометиращи записи.

 

„През 2006 г. Пламен Устинов беше изгонен от София, отстраниха го и от НСО, а част от имотите и наследствените му земи в Тетевенския Балкан му бяха силово отнети от Алексей Петров. Заради това той се превърна в един от основните свидетели срещу него в съдебния процес „Октопод“, категорични са запознати с историята.

 

През пролетта на 2012 г., дни преди едно от заседанията по делото „Октопод“, току-що излезлият от ареста Алексей Петров си урежда среща с Пламен Устинов в мандрата в Тетевен. На срещата Трактора се появява с въоръжени охранители и обявява на братовчед си, че ако иска той и семейството му да са живи, ще трябва да се върне в неговия отбор и да свидетелства в съда, че му е било платено от близък до тогавашния МВР шеф Цветан Цветанов бизнесмен да лъжесвидетелства. Предлага му е сумата от 100 000 лева.

 

„Каза ми, че, ако не се съглася, първо ще убие двете ми деца, после – съпругата ми Снежина, а мен ще ликвидира последен, след като погреба цялото си семейство“, разказва на 3 май 2012 г. в Специализирания наказателен съд Пламен Устинов, и то в присъствието на подсъдимия си братовчед Алексей Петров.

 

Майката на Трактора и къщата, в която живее

 

Заканите не остават само на думи. През 2014 г. съпругата на Устинов е нападната и бита от неизвестно лице в Тетевен, а на 12 ноември 2015 г. Пламен Устинов оцелява като по чудо, след като е нападнат в село Глогово, откъдето е родом и самият Алексей Петров. Нападението над Устинов е извършено посред бял ден от съселянина му и близък приятел на Алексей Петров – Румен Алдинов, който му нанася серия от удари с брадва тялото и по главата.

 

Идеята е да се симулира селска свада. Устинов опитва да се защити, изваждайки пистолет, но оръжието му е отнето от други главорези, пристигнали с Алдинов. Впоследствие Пламен Устинов е настанен в плевенската болница със „средна телесна повреда“, а от МВР обявяват, че нападението не е поръчково, а става въпрос за „дългогодишен междусъседски спор“. В Глогово обаче е публична тайна, че Румен Алдинов е получил 50 000 лева за нападението над Устинов със заръката да го разсече с брадвата. В същия ден – 12 ноември 2015 г., друг ключов свидетел по делото „Октопод“ умира. Това е банкерът Георги Цветанов, който самокатастрофира на магистралата при неизяснени и до днес обстоятелства. Съмненията са, че автомобилът е предварително обработен от хора на Трактора. Озадачаващо е, че полицията не разследва тази странна катастрофа, въпреки съмненията на роднините на Цветанов, че той е жертва на атентат.

 

Алексей Петров воюваше приживе и с друг от братовчедите си почетният гражданин на Тетевен Асен Урманов. През ноември 2010 г., седмици след като Трактора беше арестуван, родственикът му Урманов изненадващо кацна на летището в София, за да свидетелства, че Алексей Петров чрез „Лев Инс“ е финансирал предизборни кампании на ГЕРБ.

 

Майката на Алексей Петров – Диляна

 

„Урманов беше силно стресиран при излизането си от летище „София“, ако си спомняте, тогава на летището го чакаха депутатите от РЗС Емил Василев и Георги Терзийски, уж за да му „окажат необходимата помощ” при нужда. Всъщност Урманов беше силово принуден да се прибере от Италия, тъй като Алексей Петров беше научил, че той е един от тайните свидетели срещу него“, спомня си паметлив очевидец на бурните събития оттогава.

 

Години преди това Урманов е назначен от Алексей Петров в металургичния комбинат „Кремиковци“ и отговаря за износа на шлаката към Македония, въртян незаконно от Трактора, който в онзи момент работи като „консултант по сигурността“ в предприятието.

 

„Алексей се беше ядосал, че братовчед му Асен е завързал сериозни бизнес познанства с хора, които не може да рекетира. Набедиха Асен в кражба и го пребиха жестоко с тръби

 

Няколко дни по-късно премазаха от бой и прокурора от района на Кремиковци, който беше приятел на Асен и заведе преписка срещу Марчело Джотолов, който е ръководил бандата биячи. Прокурорът беше осакатен, а после – уволнен от системата с мотив, че е бит от мутри, защото участвал в кражбата на шлаката от комбината!”, описват случай с давност отпреди повече от 20 г.

 

Вторият братовчед на Алексей Петров – Пламен Устинов

 

След инквизицията Асен Урманов емигрира в Италия, макар агресорът му да се кълне, че няма нищо общо с побоя и че Джотолов и хората му изпълнили наказателната акция от по-високо място. Трактора даже си приписал заслуга – издействал братовчед му да не бъде осакатен.

 

През зимата на 2010 г. Асен Урманов свидетелства в съда в полза на Алексей Петров, след което задълго се покрива заедно със семейството си. Твърди се, че Урманов е бил принуден да лъже в полза на Трактора, след като синът му е нападнат и бит с чукове на излизане от дискотека в Златна Панега. „Кажи на татко си, че следващия път ще те убием!”, казват му биячите.

 

„Сега, когато Алексей Петров е мъртъв, много негови роднини са жадни за мъст. Може би това е и причината той да не бъде погребан в Градежница – чуваха се закани, че гробът му ще бъде осквернен, ако ковчегът с трупа му бъде положен в селското гробище. Хората там не го обичат. Той бе гнусен изрод и си заслужи да го разстрелят като куче, колкото и да се опитват да го легендират като успешен бизнесмен и експерт по сигурността“, разкриват запознати със семейните войни на Алексей Петров.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.