Адът в Пирот: Българска следа и втора жертва

https://crimes.bg/vodeshha-tema/adat-v-pirot-balgarska-sleda-i-vtora-zhertva/27120 Crimes.bg
Адът в Пирот: Българска следа и втора жертва

Ситуацията в Пирот остава изключително сериозна. Властите отправиха указания към жителите да не напускат домовете си, а ако са навън по най-бързия начин да влязат в сграда и да по възможност да използват предпазни маски през това време.


Кметът Владан Васич съобщи, че влакът е превозвал амоняк и ситуацията е критична. Отцепен е районът в радиус от 5 км и се разследват причините за аварията.


В същото време над небето се издигнаха токсични облаци от реакцията на амоняка с водата. Един от вагоните е паднал в реката, което е сериозна екологична катастрофа и за населените места надолу по течението й.


Композицията е била съставена от 21 вагона, като само 1 от тях е бил празен, останалите са превозвали амоняк.


Местни жители заявиха, че ситуацията е страшна и всички са в шок. Много от тях облепват прозорците си с напоени вестници, за да намалят влизането на отровните газове.


Към момента има потвърдени 2 жертви, а над 50 души са приети с натравяния в болниците.


Стана ясно, че композицията е натоварена в България и новината бързо обиколи международните медии. Зам.-министърът на транспорта заяви, че не може да се търси отговорност от нас, след като власти са приели влака след проверка.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.