СЗО отбелязва спад на случаите на коронавирус в световен мащаб

https://crimes.bg/po-sveta/szo-otbelyazva-spad-na-sluchaite-na-koronavirus-v-svetoven-mashtab/40541 Crimes.bg
СЗО отбелязва спад на случаите на коронавирус в световен мащаб

 

Намалял е и броят на жертвите

От Световната здравна организация (СЗО) съобщиха страхотна новина.

 

От там посочват, че броят на новите случаи на коронавирус по света е спаднал с 16% за последната седмица.

 

От Световната здравна организация (СЗО) изчисляват също така и че броят на жертвите на вируса в световен мащаб е намалял с 10% за седмица.

 

Спад на заразените има почти навсякъде с изключение на Източното Средиземноморие, където има увеличение със 7%.

Според здравните експерти това показва, че простите здравни мерки действат, въпреки наличието на нови варианти на вируса.

 

Последните данни сочат, че британският вариант вече е засечен в 94 страни, южноафриканският – в 46 страни, а бразилският – в 21.

 

Междувременно организацията алармира, че шест държави в Африка, трябва да бъдат нащрек за евентуално разпространение на ебола. Това се случва, след като в края на миналата седмица огнища на болестта бяха регистрирани в Гвинея и ДР Конго. Това предаде Ройтерс, като са позова на говорител на организацията.

 

Припомняме, че Гвинея съобщи за огтище на заразата в неделя за първи път от епидемията през 2013-2016 г. ДР Конго пък съобщи за появата на болестта седмица по-рано.

„Предупредихме няколко околни държави, включително Сиера Леоне и Либерия, за евентуалното завръщане на болестта и те се отнесоха много отговорно“. Това заяви Маргарет Харис от СЗО на брифинг в Женева.По думите й здравните власти са идентифицирали около 300 случая на ебола в Конго и поне 109 в Гвинея. Експерти са започнали да проучват пробите, за да установят произхода на новите огнища, допълни тя.„Не сме сигурни дали става дума за човешки или животински източник на заразата“, отбелязва Харис.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.