Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки)

https://crimes.bg/po-sveta/hilyadi-goli-avstraliyci-uchastvaha-vav-fotosesiya-na-bondi-biych-snimki/27293 Crimes.bg
Хиляди голи австралийци участваха във фотосесия на Бонди бийч (снимки)

Около 2500 души съблякоха дрехите си, за да позират пред апарата на американския фотограф Спенсър Тюник на плажа Бонди в Сидни, като целта на проекта е да се повиши информираността за рака на кожата, предадоха Ройтерс и АФП.


Тюник, известен с организирането на масови голи фотосесии по света, използва мегафон, за да насочва участниците.


Творецът, който работи основно в Ню Йорк, си сътрудничи с благотворителна организация за повишаване на осведомеността за меланома, четвъртата най-често срещана форма на рак в Австралия. Според предварителни данни на властите в страната до края на тази година ще бъдат регистрирани 17 756 нови случая на заболяването, а 1281 души ще починат от него.


"Имаме възможност да повишим информираността относно прегледите на кожата и за мен е чест ... да дойда тук, да правя моето изкуство", каза Тюник на плажа в Сидни.


Робин Линднер, която участва във фотосесията, споделя, че е превъзмогнала притеснението да се съблече за снимките, в които според организаторите са се включили 2500 души.


"Бях тайно ужасена (и) трябва да си призная, че снощи си помислих: "Какво правя?". Но беше страхотно, всички бяха в добро настроение, проявиха уважение и наистина беше забавно", каза тя пред Ройтерс.


Спенсър Тюник е известен със своите масови голи фотосесии, които организира на известни места по целия свят. През 2010 г. той съблече повече от 5000 души пред Операта в Сидни, а три години по-рано в негов проект в столицата на Мексико се включиха рекордните 18 000 души, припомня АФП.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.