Внимание! Източват банковите ви карти с коварна схема

https://crimes.bg/kriminalno/vnimanie-iztochvat-bankovite-vi-karti-s-kovarna-shema/28312 Crimes.bg
Внимание! Източват банковите ви карти с коварна схема

В действие е нова коварна схема, чрез която източват банковите ви карти.


За това предупреждават потребители на платформите за онлайн търговия. Имайте предвид, че измамникът може да е в ролята на продавач или пък на купувач, отбелязват от Пловдив24.бг.




Това, което трябва да накара червената ви лампичка в главата да светне са няколко знака.

Единият от тях е съобщения или насочваща кореспонденция извън чата на платформата като например смс, вайбър и др. обикновено се открояват с това, че са написани на неправилен български. Тези съобщения съдържат линкове, в които се изискват данни за вашата банкова сметка като номер на картата, баланс по сметката, валидност, CVV/CVC и др.


Преобладаващата част от сайтовете от този тип нямат собствена система, чрез която купувачите биха могли да заплатят за артикула онлайн.

Имайте предвид, че всеки линк, различаващ се от официалния домейн на сайта води към страница, на която ще ви накарат да попълните данните за банковата си сметка, без значение дали става въпрос за плащане на стока или получаване на средства.


Обикновено тези измами са отбелязани като сигурна доставка. Имайте предвид, че това е опит за злоупотреба от страна на лицето, предоставило ви този линк.

В случай, че вече сте допуснали тази грешка и сте въвели данни от картата си, то незабавно трябва да се свържете с обслужващата ви банка и да сигнализирате полицейските власти за това.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.