Скандално: Ето какво откриха разследващите в офиса на Васил Божков

https://crimes.bg/kriminalno/skandalno-eto-kakvo-otkriha-razsledvashtite-v-ofisa-na-vasil-bozhkov/34378 Crimes.bg
Скандално: Ето какво откриха разследващите в офиса на Васил Божков

Действия по разследването, свързано със случая "Васил Божков", продължават. При поредното претърсване и изземване разследващите се натъкнаха на скандални находки в офис на бизнесмена, намиращ се ул. „Московска“ 43 в София. Там криминалистите са открили огнестрелно оръжие. В съобщението от прокуратурата се казва още, че в заключена каса е открит и иззет важен документ - оригинална бланка за криминалистическа регистрация по образец №5, която е била издадена на лицето В.Б.

На документа за криминална регистрация са нанесени две присъди. Първата присъда е от далечната 1979 година. Тя е във връзка с извършването на хазартна дейност, която към онзи момент е била незаконна.

Другата присъда датира от 1982 г. Издадена е заради нанасяне на средна телесна повреда, пише БЛИЦ.

На предвиденото място в бланката е наличен пръстов отпечатък на лицето. 

Във връзка с иззетите доказателства, Специализираната прокуратура е депозирала искане към главния секретар на МВР, което да разреши назначи проверка по случая.

Проверката има за цел установяване на наличието на криминалистически регистрации на В.Б. в поделения на МВР, установяване на мястото, където бланките се съхраняват. Проврката цели и установяване на органа, отговарящ за контрола по съхранението на тези бланки. Предстои изясняване дали въпросната бланка, но в оригинал, е била връчена на лицето В.Б., както и основанието за това, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.