Скандал около новия „Георги Семерджиев“, отнел живот при катастрофа

https://crimes.bg/kriminalno/skandal-okolo-noviya-georgi-semerdzhiev-otnel-zhivot-pri-katastrofa/27614 Crimes.bg
Скандал около новия „Георги Семерджиев“, отнел живот при катастрофа

Новият „Георги Семерджиев“, както вече наричат Димитър Любенов има поне 29 регистрирани нарушения на ЗДвП, а освен това се смята, че е шофирал с над 200 км/ч преди катастрофата, която отне живота на французин и рани други двама.


Новият скандален случай отново е свързан със скъпа кола и грубо нарушение на закона и нормите. Любенов е шофирал мощно Порше Панамера, когато застига пътуващи за летището чужденци. 64 годишен французин, шофирал Форд Фокус загива на място, а колата му е смазана и обърната по таван.


Запознати твърдят, че Любенов често нарушавал закона и демонстрирал, че не се притеснява от правоохранителните органи.


Свидетели на жестоката катастрофа разказаха, че той се е държал изключително арогантно и нямал никакви угризения за предизвиканото и отнетия човешки живот. Според тях той говорил по телефон с някой, като споделил, че ударил една кола и вероятно е търсил помощ. Тогава той е отказал да даде проби за алкохол и цигари.


По-късно при направените проби е установено, че е употребил кокаин и солидно количество алкохол – 1.7 промила в кръвта, задържан е предстои повдигане на обвинение.


Пътна полиция потвърди, че той има наложени санкции за почти 2000 лв.


Източник: dir.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.