Съдът реши съдбата на убиеца на Христина

https://crimes.bg/kriminalno/sadat-reshi-sadbata-na-ubieca-na-hristina/40473 Crimes.bg
Съдът реши съдбата на убиеца на Христина

Съдът реши съдбата на убиеца на Христина

 Окръжен съд Враца днес взе решение за съдбата на убиеца на Христина. Магистратите постановиха за него бъде приложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Спрямо В. Д. от с. Бутан, който е обвинен в това, че на 13 октомври 2020 г., около 20 ч., в ползвана от него къща в с. Бутан умишлено е умъртвил Христина Хазири от Перник, е наложена мярка "задържане под страха". Мъжът й е нанесъл удари по главата и тялото с крака и с твърд предмет.

При постановяването на най-тежката мярка за неотклонение съдът прецени, че от събраните макар и на този ранен етап доказателства може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление.

Убиецът на Христина е с постоянна адресна регистрация. Но въпреки това според магистратите съществува и хипотетична възможност той да се укрие, което ще затрудни разследването. В социалното обкръжение В. Д. е известен с лоша характеристика.

Обвиняемият е осъждан. Престъплението, в което е обвинен В. Д. – убийство – е тежко, умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

„Постановената мярка за неотклонение „задържане под стража“ съответства на личността на дееца и на тежестта на извършеното деяние“ - се казва още в мотивите на съда.

От съда във Враца съобщават, че определението не е окончателно, а подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - София. Срокът за това е 3 дни, считано от днес.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.